Eelnevad kaks aastat olen ettevõtmist vedanud Karksi-Nuiast, seekord otsustasime selle öö muuta tehniliselt täiuslikumaks ning ehitasime koos tudengitega IT Kolledžisse Tallinnas ehtsa televisioonistuudio. Stuudio töötas katkematult 18.30-09.00-ni ja seda oli kõigil võimalik jälgida reaalajas läbi interneti. Öö avas Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu direktor Enn Saar, kes rääkis kõigile osalejatele oma teekonnast IT valdkonda ja huvitavatest võimalustest. Kõik keskused pidid läbima väikese programmi, kuhu mahtus edulugude uurimustöö, ettevõtjatega suhtlemine,  tudengite läbiviidud õpitoad ning peamine - reklaamide ja plakatite valmistamine. Öö jooksul võtsime stuudiost kõigi keskustega otseühenduse, tegime intervjuusid tudengite ja ettevõtjatega. Kõigil osalejatel oli võimalik jälgida otse läbi arvutiekraani ja keskustesse paigutatud  projektorite. mis toimub erinevates kohtades.

Kokku osales üle Eesti  ~ 400 noort ja valmis üle 45 erineva IT eriala reklaamiva video ja plakati. Karksi-Nuias viis ettevõtmist läbi MTÜ Mulgimaa Elukestva Õppe Keskus, kes rentis tasuta ruumid noortekeskuses. Siin osales umbes 40 ja ürituse jooksul jõudsid ettevõtmisest osa võtta 26 noort.

ÖÖ kulmineerus kell 8.00, kui IT Kolledžis asunud stuudios toimus loosimine otse eetris. Loosi läks 103 ettevõtete poolt välja pandud auhinda kõrvaklappidest lauamängudeni.

Tänan IT Kolledži õppejõude ja tudengeid, Karksi-Nuia Noortekeskust ruumide eest ning Tantsivate Mulkide Pubi, kes kostitas kohapeal osalejaid pitsade ja kookidega.

Algatuse eesmärgiks oli tõsta noorte teadlikkust IKT valdkonnast: näidata, et tänapäeval on IT kõikjal ning juhatada kätte kohad, kust saada rohkem infot. Ettevõtmist toetas Euroopa Regionaalarengu Fond, ürituse viisid läbi Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit ning Eesti Avatud Noortekeskuste Ühendus.