Sai antud kerge ülevaade enam tekkida võivatest vigastustest kannatanutel ning samuti oskusest neid ära tunda ka juba lihtsalt sündmuspaika või avariiolukorda vaadeldes. Rääkisime päästjate jaoks olulistest tegevustest avariidel, nagu masinate paigutamine ja tulede kasutamine sündmuskohal, süttimisohu vältimine, töökoha ohutus, ebastabiilse sõiduki stabiliseerimine ja mis peamine- ikka kannatanu abistamine. Esmaabi nii täiskasvanule, kui ka imikule, avariilises autos.

Anna ja Tarbja Päästeringide noored käisid detsembri alguses ka väljasõidul Harjumaal, külas Kose komandol.

Lisaks päästjate elu ja tööruumide tingimustega tutvumisele oli üheks huvitavamaks osaks tutvumine ka varustusega, mida kasutatakse tegutsemisel avariiõnnetustel. Noored said käes hoida autode lõikamiseks kasutatavaid hüdraulilisi töövahendeid. Peamiselt levitit ja lõikurit, mis on suureks abiks avariil autosse kinni jäänud kannatanute välja päästmiseks. Külaskäik ise oli kavas avariide õppeteema lõpetuseks.

Lisaks avariide teemale oleme sel aastal puudutanud teemasid ka tuleohutusest ja veeohutusest, seda eriti veekogudel oleva nõrga jää pärast. Siit üleskutse kõigilekuna jääkate veekogudel on juba tekkimas, siis nõrgale või tundmatule jääle mitte minna ja ärge lubage ta teisi.

Päästeringid asuvad nüüd paariks nädalaks teenitud jõulupuhkusele ning alustavad taas jaanuarikuus uute põnevate päästealaste teemadega.