2009. aastal sai Koostöökoda riikliku sihtasutuse Innove kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastuse, mille eest renoveeriti Anija mõisa parempoolses tiivas kokku 9 ruumi.

„Kui Innove ühest üksusest anti meile raha ruumide renoveerimiseks, siis nüüd võttis selle teine üksus meilt ära teenused, mille jaoks ruumid renoveerisime. Ja meie peame nüüd ise hakkama saama – meil on kohustus pakkuda neis ruumides noorsooteenuseid veel vähemalt kolm ja pool aastat,“ räägib Lydia Kruusmann.

Riik on otsustanud erinevad nõustamiskeskuste pakutud teenused reorganiseerida ning sügisest hakkab teenuseid, millega Harjumaal oli seotud Koostöökoda, pakkuma SA Innove ise, vaid noorteinfo töö jääb ka edaspidi Anija mõisa.

Renoveeritud ruumides sai Koostöökoda töötada poolteist aastat, kuid MTÜl on kohustus: noortele tuleb seal teenuseid pakkuda vähemalt 5 aastat pärast renoveerimise lõppu. Kuigi väike osa Ida-Harju teabe- ja nõustamiskeskuse tegevusest jääb endiselt Koostöökoja alla, on seda Lydia Kruusmanni hinnangul siiski vähe.

Kuigi Anija mõis kuulub vallale, on vastutus Koostöökoja õlgadel: „Oleme kohtunud nii vallavalitsuse kui Innovega eraldi ja kõik osapooled koos. Kujunenud olukord ei ole kuidagi tingitud meie tegevusetusest, kuid vastutajad oleme ikkagi meie. Kõige hullem, mis võib juhtuda, on see, et meilt küsitakse ruumide renoveerimise raha tagasi.

Loe pikemalt Sõnumitoojast.