Moderaator Märt Treier ütles lühiusutluses, et on enda jaoks konverentsilt avastanud mitmeid talente, üheks neist on ka Heidi Paabort.

„Paabort oskab kaasinimestele hästi läheneda, teab, kuidas tuleb noorte elu korralda ning tahab ja suudab oma kavatusi ellu viia. Sellist noorsootöötajat vajab terve Eesti ja kui meie valitsuses oleks noorsootööminister, siis sobiks Heidi selleks tema omadusi arvetades tõeliselt hästi."

Samuti maailmakohviku mõttetalgute läbiviija, Jõgevamaa Kodukandi ühenduse juhatuse liikme Pille Tutti sõnul toonitati vabatahtliku tegevuse raames ka annetamise vajalikkust. „Ühtlasi märgiti, et mõnedki annetajad ei soovi, et nende panus avalikuks tuleb."

Oma laudkonnas osales aktiivselt vestlusringis ka Lustivere kultuurimaja juhataja Vello Pelisaar, kes rääkis, et selles paigas muutub vabatahtlik tegevus eriti intensiivseks oma jõulumaa rajamisega ja jõuluürituste korraldamisega.

Jõgevamaa Kodukandi ühenduse juhatuse esimees ja Põltsamaa vallavolikogu esimees Liia Lust nimetas kodanikeühenduste konverentsi olulisemaks tulemuseks vabatahtlikust tööst huvitatud erinevate Jõgevamaa inimeste kokkusaamist, arvamuste ja kogemuste vahetamist. „Saime senisest põhjalikumat ja mitmekülgsemat teavet ühes või teises paigas korda saadetust ja plaanitavast."
Lust ütles, et talle endale on vabatahtlikust tegevusest tänavu kõige huvitavamaid ja rõõmsamaid elamusi pakkunud kaasa löömine I Eesti Naiste Tantsupeo teoks saamisel.

Jõgevamaa Spordiliit Kalju tegevjuht Uno Valdmets ütles, et tänases Eesti spordielus ei ole ilma vabatahtliku tegevuseta õieti midagi võimalik korda saatagi.
"Märkimisväärne osa spordiklubide juhtimisest ja treeningtööst toimub ikka vabatahtlikkuse printsiibil või minimaalselt rahastatuna," lausus maakonna spordielu eestvedaja.

Kodanikeühenduste konverentsi korraldamisel ja teoks saamisel olid suurema vaeva nägijad Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus, Jõgevamaa Kodukandi Ühendus Jõgevamaa Koostöökoda, Jõgevamaa Omavalituste Liit, Jõgeva maavalitsus ja mitmed teisedki organisatsioonid

„Konverentsil oli algusest lõpuni meeldiv atmosfäär, mille kujundasid sündmusel osalenud elurõõmsad, mõtlemishuvilised ja pealehakkajad inimesed," märkis Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev.