Fukiyama eesmärk on uurida noorte võimalusi ekstreemspordi ja tänavakultuuri elementide praktiseerimiseks igas osalevas riigis ning välja mõelda konkreetseid ettepanekuid, kuidas muuta mainitud teema mainet kogu ühiskonnas. Paratamatult on tänavakultuuri ning ekstreemsporti ning neid praktiseerivate noorte maine ühiskonnas suhteliselt negatiivne – arvatakse, et noored on lihtsalt tänaval ning teevad n.-ö mitte midagi. Märkamata jäetakse aga fakt, et mainitud elemendid on üks mitmetest viisidest, kuidas noored soovivad end tänapäeval väljendada ning neid tuleks läbi selle kuulda võtta.

Vahetuse jooksul toimuvad erinevad töötoad, kus noored saavad antud valdkonnast rohkem aimu (grafiti, jumstyle, bmx, beatbox jne), ümarlaud otsustajate-ekspertidega, rahvusvahelised õhtud, külastused kohalikesse noorteorganisatsioonidesse, et kohtuda tegelikkusega, ja palju muud sarnast. Vahetus lõpeb häpeningiga Pääsküla Noortekeskuses, mis on ainukene noortekeskus siseskatepargiga Tallinnas. Kõik tegevused põhinevad mitteformaalse hariduse kontseptsioonil.

Projekti tulemuseks on ette nähtud konkreetsed ettepanekud kohalikele võimudele, kuidas antud valdkonnas teemale rohkem tähelepanu pöörata ning mida noored sooviksid oma kogukonnas arendada. Lisaks sellele soovime välja töötada konkreetseid ideid ja vahendeid, kuidas antud teema mainet parandada.

Noorsoovahetus toimub Viimsis 29. novembrist 9. detsembrini. Selle ajavahemiku sees võib Viimsis liikvel näha 35 noort Hispaaniast, Prantsusmaalt, Makedooniast, Serbiast ja Eestist.

Projekti rahastab programm Euroopa Noored ning seda korraldab MTÜ Haabersti Huvi- ja Spordiklubi koos Viimsi Noortevolikoguga.

Kui soovid projekti ning selle käekäiguga rohkem kursis olla, külasta noortevolikogu veebilehte ja otsi meid Facebookis Fukiyama nime alt!