Ei mäletagi täpselt, millest see idee aastaid tagasi küpsema hakkas. Igatahes sai see moeetenduse mõte idanema pandud ja sealt hakkas välja kasvama üks vahva üritus. Kuna sel ajal rippus rahva pea kohal masu ja muud vahvad lühendid, siis kripeldas koos sellega kahtlus ka minu hinges: kuidas noori osalema saada, kui paljudes kodudes napib leivarahagi, rääkimata üleliigsetest summadest ilusate kangaste peale raiskamiseks. Hakkasin otsima alternatiivseid lahendusi ja kes otsib, see leiab.

Pöördusin mitmete õmblustööstuste ja kangamüüjate poole ning palusin neilt kangajääke ja õmblustarvikuid, mis suuremates ettevõtetes enam kasutust ei leia. "Küsi, ja sulle antakse...," on ühes targas raamatus kirjas. Anti ka meile, on antud juba neli aastat. Lisaks ettevõtetele on andnud ka eraisikud, kellele teen siinkohal sügavaimad tänukummardused.

Üritusel osalemiseks registreerumine algas juba kevadel. Osaleda said kõik Jõgevamaa noored vanuses 8-18 aastat. Neid kogunes kokku kuusteist.

Etteruttavalt mainin, et kahjuks on meil alati "loomulik kadu" ja lavale kõndima jõudsid lõpuks kümne erineva disaineri modellid. Mais said kõik registreerunud noored tulla meie lahkete annetajate antud kangaid valima. Valida oli pitsi, sitsi, siidi, sametit ja ka palju muud. Lisaks sellele, mis eelmistest aastatest tallele oli pandud, panid sel aastal meie üritusele õla alla Abakhan Fabrics, Sangar, Trixel, Linette, ISC ja nagu juba mainitud, ka mitmed eraisikud. Kõik need asjad aitas üle Eesti kohale tuua OÜ AutoAgri. Aitäh neile!

Terve suvi oli noortel aega õmblustööga tegelda. Lõpuks saabus august ja käes oli aeg oma looming rahvale näha tuua. Mõni neiu õmbles rõivaid endale, mõni sõbrannale.

Punase kangaga kaetud poodium, valgusemäng, muusika, žürii kõik, nagu peab. Lava taga telkides ärevil tüdrukud ja kohtunikelaua taga sama ärevil žürii, kes ei teadnud, mida oodata.žüriisse kuulusid asjatundjatena Tartu Kõrgema Kunstikooli disainieriala tudengid Tauri Västrik ja Kaisa Krusenberg ning sponsorite esindajana Abbiente Ilustuudio juhataja Piia Kurg. žürii töö ei olnud sugugi kerge: kõik tüdrukud olid supertublid.

Tauri sõnul olid nad väga meeldivalt üllatunud, kui loomingulised võivad olla nii noored disainerid ja päris keeruline oli parimatest parimat välja tuua.

Hindamine käis kahes erinevas vanuseklassis ja esitleti igapäevaselt kantavaid rõivaid ning pidulikku riietust, kus sai fantaasial laialt lennata lasta.

Kõik osalejad pärjati erinevate tiitlitega, sest kõik olid millegi poolest erilised ja omanäolised. Auhinnalaud oli rikkalik.

Peaauhinnaks oli uhke õmblusmasin firmalt Ruffler. Lisaks ehted Stiina Teppanilt, kinkekaardid Abakhan Fabrics´ilt, Expressions´ilt, Abbiente Ilustuudiolt, kosmeetikat Oriflame´lt (aitäh Leina Kreek) ja Looduse Pärlilt, raamatud Reet Härmatilt.

Eraldi auhinna säravaimatele modellidele panid välja Pilt ja Mõte ning VAH OÜ. Nendeks osutusid Liisu-Johanna Olgo ja Anette Välb. Noorema vanuseklassi parimaks valiti Maria-Alvine Kruus ja vanima vanuseklassi parimaks Malle-Mari Läänesaar, kes võitis ka peaauhinna. Suur aitäh Liina Laurikainenile, kes sel aastal sponsorite otsimise raske töö oma õlgadele võttis. Sama suur tänu Vaiatu Küla Seltsile, ilma kelle toetuseta ei oleks ma suutnud moeetendusele diskorit palgata! Pärast moedemonstratsiooni jätkuski üritus diskoga ja pidu kestis südaööni.

Kui jõudu ja sponsoreid jätkub, siis püüame ka järgmisel aastal konkursi korraldada, siis juba viiendat korda. Kui kellelgi tekkis tahtmine meie ürituse kohta lähemalt uurida või meile oma toetust pakkuda, siis saab seda teha, kirjutades e-mailile moodnenoor@gmail.com või otsida suhtlusportaalist Facebook meie lehte: Jõgevamaa Noorte Disainerite Konkurss.