Uula poldri tähistatud ja rallisõiduks etteval­mistatud rajal tavakihutamist noortel teha ei lastud. Need, kel oli varasem sõidukogemus ja jalad pedaalideni ulatusid, said ise roolis istu­da. Kõrvalistmel juhendas neid kogemustega rallisõitja, õpetades kõige oskuslikumalt ral­lirada läbima. Need, kel veel vaja jalapikkust kasvatada, said nautida kurvilisel jäisel teel ral­lisõitu kõrvalistmel. Juhendajateks olid MTÜ Puhja Auto- ja Motospordiklubi eestvedajad Armas Räis ja Simo Saar. Noored said sõita ka Simo Saare ralliautoga Renault Clio. Korralda­jate ja noortejuhendajate meeskonda kuulusid veel Andres Kosk, Egon Jäger, Mihhail Hämä­läinen, Steven ja Marko Paavilainen.

Üritusel osales kokku üle 60 inimese. Hoolima­ta lumesajusest ilmast olid noored rahulolevad ja õnnelikud. Kõik soovijad said sõita nii ATV, kui ralliautodega ja seda korduvalt. Kosutuseks pakkusid korraldajad osavõtjatele ja publikule kuuma teed ning klassikalist suitsulihaga her­nesuppi. Motopäeva toetasid Eramuehituse Grupp OÜ, Egon Kaubandus OÜ ja Heko Põld OÜ.

Lisaks pea 30le kodukandi noorele oli huvilisi kohale saabunud ka maakonnakeskusest. Tar­tu noormehed, Siim, Madis ja Marchos, hin­dasid Uula Motopäeva väga kõrgelt ja kiitsid korraldajaid. Tõsised tehnika- ja motospordi­huvilised noormehed tõdesid, et Tartus sellist võimalust tehnikaga tegelemiseks ei ole.

MTÜ Puhja Auto- ja Motospordiklubi tegevus väärtustab meie kogukonda ja maaelu, luues oma tegevusega lisaväärtust ja eeliseid, mida linnalapsed ei saa kogeda. Tänu Puhja Auto- ja Motospordiklubi eestvedajatele saavad kõik puhjalased olla uhked, sest tehnikahuviliste noorte järelkasv meie kodukandis on kindlates kätes. Tänusõnad korraldajatele!

Oluline ralliuudis! Puhja Auto- ja Motospor­diklubi liige Simo Saar saavutas 16. veebruaril Eesti autoralli meistrivõistluste sarjas Võrumaa Talveralli 2013 rahvuslikus E-10 klassis väga tubli kolmanda koha! Palju õnne, Simo ja edu sulle järgnevatel võistlustel!