21. oktoobril oli Iisaku rahvamaja külaliseks üleriigiline noortebändide kon­kurss Noortebänd 2011. Toimus üks neljast eelvoorust. Ülejäänud eelvoorude paikadeks olid Tallinn, Tartu ja Pärnu. Päris uhke oli rek­laame kuulata ja lugeda, kus ikka ja jälle meie väike kodupaik suurte linnadega koos ära mainitud sai! Aga põhjuseks, miks Iisaku, oli just see meie igaaastane maakondlik noorte­bändide konkurss. Peakorraldaja Karl-Gustav Kello sõnul polegi see nii tavaline, et sarnasel konkursil sedavõrd pikk traditsioon on.

Osalejaid oli samuti seitse, üks bänd Narvast, üks Pärnust ja viis Tallinnast.

Žüriisse kuulusid peakorraldaja Karl-Gustav Kello, Laur Joamets ansamblist Dramamama, Martin Jürman ansamblist Smilers, Vivian Teral ning Katriin Ranniku BändCampist ning korraldajate tungival soovil Merle Pikhoff. Koha novembris Tallinnas toimuvasse poolfinaalisaidIisakueelvoorust ansamblid Trap of Habits ning Liblikas. Noortebänd 2011 lõpptulemused selguvad Tallinnas Von Krahlis 25. novemb­ril toimuvas finaalis.

Aga koduste asjade juurde tagasi.

Meie võistluses riisus kogu koore Bläckaut Jõhvist - I koht ja publiku lem­mik; parim vokaal Kärolin Kruut; parim kitarrist Peeter Priks; parim basskitarrist Romet Köök.

Kärolini ja Rometi üle meil siin Iisakus muidugi eriti hea meel, sest on ju nad tegut­senud ka meie maja bändides (Miniteip ja Retro Speaking Fast).

II koha vääriliseks tunnistati ansambel Riverside Ahtme Kunstide Koolist ja III koht läks Kohtla-Järve Muusikakooli ansamblile Yowkick.

Trummarid olid sedavõrd head, et žürii otsustas välja anda kaks parima trummari tiitlit: Dmitri Kiurule ansamblist Riverside ja Stanislav Trošinile ansamblist Here We Lie Awake.

Iisakut esindas sel korral bänd nimega Boheemlased. Auhinnalist kohta ei õnnestu­nud küll saada, aga poiste kiituseks tuleb öel­da, et esitamisele tuli ainult omalooming.

Žüriisse kuulusid Külli Karask, Keio Soomelt, Siim Juuse, Urmas Rätsep ja külalisena üles astunud Glamuurpunkbänd Kasemahlake.

Kasemahlake pakkus nii glamuuri kui punki ja võeti väga soojalt vastu.

Konkursi korraldamist toetasid nagu ikka IVOL ja Eesti Kultuurkapital. Täname Dello Pagariäri maitsva lõuna ja nende poolt välja pandud auhindade eest. Ja loomulikult tänu kogu korraldavale meeskonnale, kõik toimis nagu õlitatult.

Järgmine noortebändide mõõduvõtt Iisakus toimub aga tavapärase sügisese kok­kusaamise asemel tõenäoliselt juba märtsis ja seda just edasiste koostööplaanide tõttu üleriigilise konkursiga.

Kui aeg käes, ärge maha magage!