Tehnikaring alustab 4.septembril kell 18.00 Pärnu mnt. 23A teisel korrusel Johannes Metsa eestvedamisel juba 8-realisel juhtrajal. Ringi võivad tulla noored alates 10-st eluaastast.

Soovime tehnikaringile tuult tiibadesse ja loodame edaspidi näha palju-palju huvitavaid ning edukaid võistlusi. Sel suvel toimus noortekeskuse võimlemisringile 14.-16.augustil hoojaks ettevalmistav laager Kilingi-Nõmmes.

Treeneriteks olid Margit Schmidt, Annika Karotamm ja Janne Ristimets. Laine Mägi tantsukoolist lubas tulla ka hip-hopi „spetsialist" , tantsija ja treener Sandra Põld, kuid kahjuks jäi ta haiguse tõttu seekord tulemata.

Treeningud toimusid kaks korda päevas ikka selle linna toredas spordihallis ja ööbisime teise korruse aeroobikasaalis, mis ongi kujunenud meie võimlejate koduks. Margit ja Annika viimistlesid iluvõimlejate tehnikat hüpetes ja harjutustes. Palju aega kulus vajalikele venitusharjutustele, mis laisaks muutunud lihased valutama pani. Aga virisemist polnud üldse kuulda. Tublid tüdrukud!

Veidi erinäolisem oli Janne Ristimetsa tund, kus kasutati loovtantsu ja mis tüdrukutele tundus mänguna. Tegelikult valmistasid võimlejad ise ette uusi kavasid.

Vabal ajal külastati kohalikku vabaajakeskust KiVaKe ja sõideti bussiga Rae järve äärde, kus asus RMK puhkeplats. Ujuti järves ja toimusid „perekondade" vahelised (peresse kuulusid erivanuses lapsed ja igaühel oli oma roll) võistlused. Karges järvevees ujusid meie tüdrukutest Karmel, Tiia-Triin, Jane ja Lisanna. Ja muidugi treener Margit!

Laagri populaarsemaks tegevuseks kujunes papist rõngal sõbrapaela valmistamine, mis võttis lausa buumi mõõtmed. Oli neidki, kes valmistasid kuni 10 paela ja alustasid hommikul enne treeningut kell 7.00, et ikka igale sõbrale rõõmu teha. Harjutati ka zongleerimist, valmistati õhupallist loomi, õpiti selgeks uus tants, mängiti seltskonnamänge, tehti näomaalinguid... Öörahu eest hoolitsesid sel korral noored ise - Pilleriin, Elo ja Kristella. Pole just kerge sõbrale öelda, et nüüd peab juba vaikselt olema, aga nad said hästi hakkama.

Laagri lõpus valiti salajasel hääletusel kõige sõbralikumad tüdrukud. Seekord jagasid Eliise ja Elo esikohta ja ühe punktiga kaotas möödunud aasta ülekaalukas võitja Pilleriin. Traditsiooniliselt sai iga osaleja kaasa täiskirjutatud paberilehe. Sellel olid kirjas kõik head omadused, mida kaaslased olid tähele pannud. Nii õpime nägema teiste inimeste häid külgi. Sel aastal osati juba nii palju jälgida, et abiks tuli võtta lehe teinegi pool.

Tänud kõigile treeneritele, spordihalli personalile, toitlustajale, võimlejatele ja lapsevanematele! Treeningud algavad 11.septembril gümnaasiumi väikeses saalis kell 14.30 1.-3.klassile ja kell 16.00 vanemale rühmale.

Lasteaias algavad treeningud 12.septembril kell 14.00 1.-3.klassile ja 15.00 - lasteaia võimlejatele. 17.augustil toimus ekskursioon Tallinna. Seekord võtsime ette taeva - Tallinna teletorn ja maaalused käigud Toompea all. Vaade kõrgustest oli mitu miljonit väärt. Oli võimalus seista klaasist ruudul, mille all haigutas tühjus (nägin sama esmakordselt Toronto teletornis 2001 aastal Esto päevadel) ja minna väikese trepi kaudu õue.

Meile näidati videoklippi teletorni antenni paigaldamisest, kus helikopter laskis antenni sekundi murdosa enne kinnitamist lahti ja miljon krooni maksnud antenn kukkus vastu maad puruks. Oli võimalus vaadata 3D filmi teletorni ründamisest jne.

KIEK-IN-DE-KÖK-is vaatasime filmi Tallinna ajaloost. Maa alla minnes anti meile kaasa tekid, sest seal oli väga rõske ja külm, aga huvitav. Poistele meeldis kõige enam kummitus ruumi seinal ja võimalus ise häiret anda. Sõja ajal kasutati käike pommivarjendina. Meelde jäi imiku gaasimask, mis oli rohkem suure karbi moodi.

Mannekeenid olid riietatud vastavalt erinevatele ajastutele. Uskumatu, et sellises rõskuses elasid ja elavad ka praegu kodutud. Ringkäigu maa all lõpetas lühike rongisõit tulevikku.

Vaatamata ei jäänud Kadrioru park, presidendi loss imeilusa aiaga, Luigetiik praegu veel ühe luigega. Veelkord hoiatus, et ärge toitke linde vale toiduga.

Oli soe ja päikeseline suvepäev... Praegu valmistume noortega 9.septembril toimuvaks vabariiklikuks ürituseks Sindi Skate 2012.