Algul rääkiski Sőrandu külaseltsi juhatuse liige Kaie Altmets lühidalt külamajast ja selle ajaloost, misjärel hakati vaatama lugu Okasroosike Heino Seljamaa esituses. Et paljudel oli see muinasjutt juba peas, oli seda nüüd etendusena tore üle vaadata.

Vahetu vestlus näitlejaga oli lastele samuti pőnev. Seljamaa ütles, et näitemäng on mäng, aga samas toimuks kőik nagu päriselt. Ja algaski mäng, mis oli mäng, aga tőeterad sees... Lapsed kuulasid -vaatasid huviga ja said vahva elamuse ning näha milliste vahenditega ja kui lihtsalt saab ühe näitemängu nukkudega teoks teha.

Őues viidi läbi sportlikud mängud ja grillimine, mida mőned juba kannatamatult ootasid. Igal vabal hetkel lipati mänguväljakule, et erinevatel atraktsioonidel end liigutada ja väiksematel oli mőnus ronimismajakesest end alla libistada.

Kahju vaid, et sellele lahedale päevale ei saanud osalema need, kes pidid minema Paide tantsupeo peaproovi. Aga vastupidi pakub see jälle rőőmu, sest esindavad ju nemad Koigi valda peagi toimuval laulu- ja tantsupeol. Pole halba heata.

Noortepäev korraldati koostöös Sőrandu külaseltsiga. Ürituse tarbeks saadi raha Järva maakonna avatud noor-tekeskuste projektist. Teater Kohvris etendust toetas Rahvakultuuri Keskus programm "Teater maale".

Seep oma kätega

Seekord oli noortel vőimalus valmistada seepi ise, mis oli mőeldud emadepäeva kingitusteks.

Materjalid selleks muretses noorsootööspetsialist Lea Traks. Seebitegu on pőnev ettevőtmine juba sellepärast, et kunagi ei valmi kaht ühtmoodi tööd - erinevad on vormid, lisandid ja kujundus on iga-ühel nagunii erinev.

Seebi vőib teha oma tarbeks, aga samuti sobib seda suurepäraselt kinkida. Südamega tehtud kingitus on saajale kindlasti tore üllatus.