"Noortekonverents on seni olnud iga-aastane üritus. Koostegemise jõud ning vajadus kuulata targemaid ja tähtsamaid on ühelt poolt konverentsi fenomen. Kuna see niikuinii on kogu aeg edukalt toimunud ja kuna Põlvamaa Noortekogu kui korraldaja mõttes on pikalt mõlkunud soov korraldada rahvusvahelist projekti, siis ühildasime käesolevaga kaks asja," tutvustas projekti algatuse taga seisnud ideed Põlvamaa Noortekogu esimees Sigrid Sibul.

Järgmise aasta juunini kestva projekti koostöökohtumine toimub 23.-30. oktoobril Mooste mõisakompleksi erinevates hoonetes. Põlvamaa Noortekonverents 2011 ise peetakse Folgikojas 29. oktoobril. Projekti ja ka konverentsi teemaks on noorte osalemine demokraatias ja vabatahtlikkus.

Laupäeval, 29. oktoobril toimuva konverentsi juhatab sisse paneeldiskussioon, milles väitlevad Erik Raudsepp (AIESEC Tartu esimees), Pille-Riin Raudsepp (Eesti Noorteühenduste Liit), Kaisa Edenberg (Vara vallavolikogu esimees), Valdo Randpere (Riigikogu liige, Riigikogu noorte toetusrühma liige) ja Ivari Padar (Euroopa Parlamenti liige). Modereerib Märt Treier.
 
Kell 12.30 algav infomess toob suurele lavale koolide ja organisatsioonide tutvustused, konverentsisaalis ja fuajees on üles seatud infoboksid. Kell 14.30 tunnustatakse tänavu enim silma paistnud noorsootöötajaid ning antakse üle noortesõbraliku omavalitsuse rändkarikas.

Alates kella 15-st on kõigil osalejatel võimalus valida põnevate töötubade vahel.

Kultuuritöötoa viivad läbi Põlvamaa sõprusmaakondade Kulikovka (Ukraina) ja Segeberg (Saksamaa) noored. Päeva lõpuks on kavas kokku panna väike kultuuriprogrammi kolme rahva eripäradest.

Vaba mõttekoda on jätk paneeldiskussioonile. Fototöötoas osalejatel on 45 minutit aega pildistada hetki, situatsioone ja kõike muud, mis haakub teemaga ""Noored ei ole hukas, noored on lihtsalt noored". Piltidele tuleb lisada allkiri ehk siis sisuline seletus pildi kohta. Miks taoline foto tehti? Mida on pildil kujutatud jne. Ülejäänud 45 minuti jooksul toimuvad grupiarutelud.

Näitlemise töötoa tegevuspaik on Veski teater. Tormi Tuulingu juhendamisel on vaatluse all improvisatsiooniline teater.

Tantsutöötoa teemad ulatuved rahvatantsust reivini. Juhendab Indrek Varik TÜ Viljandi Kultuuriakadeemiast.

Elu mitmekultuurilises maailmas käsitletakse töötoas "Välismaale minek?!" Põnevas ja mõttemaailma muutvas rollimängus rahvuste vahelisest suhtlusest saab aimu sellest, millised on meie väljavaated multikultuurses maailmas ja kuidas erinevad kultuurilised väärtused meid mõjutavad.

Lõppakordi konverentsile annab ansambel Mimicry.

Noortekonverentsile registreerumiseks tuleb minna aadressile www.polvanoored.ee/noortekonverents  

Moostes toimuvaks konverentsiks toimetavad noori kohale selleks käima pandud spetsiaalsed bussid. Kogu info noortekonverentsi kohta on kättesaadav Põlvamaa Noorteportaalist.

Põlvamaa Noortekogu algatatud demokraatiaprojekti ja noortekonverentsi "Youth for democracy and democracy for youth" ehk "Noored demokraatia ja demokraatia noorte jaoks" toetavad Euroopa Noored Eesti büroo alaprogramm, Põlva Maavalitsus, Europe Direct Põlvamaa infopunkt, Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp ning Põlvamaa Omavalitsuste Liit.