4. novembril on noortemajas külas antropoloog ja filmimees Liivo Niglas, et näidata oma mitmel rahvusvahelisel festivalil kõrgelt hinnatud filmi "Brigaad". Filmi tegevus toimub Lääne-Siberis Arktikas, tuulises tundras Jamali poolsaarel. Kaamera jälgib ühe neenetsi rändkarjakasvatajate grupi - Jar-Sale sovhoosi 7. brigaadi - igapäevaelu põhjapõtrade poegimisperioodil. See on brigaadi karjuste jaoks kiire ja töine aeg, sageli sõltub just neist äsjasündinud vasikate ellujäämine. Esile tulevad ka neenetsite traditsioonilist eluviisi ähvardavad ohud. Filmile annavad rütmi brigaadi pidev rändamine ühelt karjamaalt teisele (tootja F-Seitse OÜ tutvustusest).

Läbi suve sai reedeti ja laupäeviti (va riiklikud pühad) noortemajas vaadata rahvamaja kunstiringi-rahva tööde näitust. Külalisteraamatu sissekannete kaudu autoritele suur ja soe tunnustus!

Koolis on lisaks õppimisele hoo sisse saanud trennid ja ringid - loodusring, näitering, kooli lehe ring, kunstiring, puutööring, tantsuring, koorilaul, jalgpall, judo ja suusatrenn. Pea kõik õpilased on endale meelepärase tegevuse leidnud, uljamad võtavad osa 5-7 trennist-ringist.

Kooli on ka sel õppeaastal oodata põnevaid külalisi ning plaanis on mitmedki toredad ettevõtmised, millest saab osa koolielu blogi kaudu: http://aegviidupk.wordpress.com