Hiljemalt märtsi alguseks viib noortevolikogu läbi küsitluse noorte seas eesmärgiga kaardistada noorte jaoks tähtsamad teemad. Seeläbi saab noortevolikogu teada noorte probleeme Tõrva linnas ja seeläbi sisendit ka oma tegevusteks. Noorteuuringut veab eest projektijuht Kristiina Omuk.

Aseesimehe Triin Jaansalu eestvedamisel oleme kirjutanud Eesti Noorteühenduste Liitu projekti. Projekti eesmärgiks on korraldada noortele kohtumisi eriliste inimestega. Kokku on plaanis esimesel poolaasta kolm kohtumist ning üritustesarja õnnestumisel on noortevolikogul eesmärgiks projektiga ka järgmisel poolaastal jätkata. Selle kohta tuleb peagi rohkem informatsiooni noorte uudisteportaalis.

Juba aprillis või mai lõpus plaanib noortevolikogu koos vabatahtlikega minna randu koristama, et rannahooajaks randasid ettevalmistada. Noortevolikogu on tähelepanu juhtinud kehvale olukorrale meie randades. Väsinud rannavalvemajad, mädanenud sillalauad ja istumiskohad ei ole populaarsetele suplusrandadele kuidagi kasuks. Noortevolikogu tahab asja parandada, et rannad näeksid külastajatesõbralikumad välja.

Sel aastal on plaanis juba kolmandat korda anda üle Tõrva Noortevolikogu auhind, mis läheb ümbruskonna inimesele, kes on teinud rohkem kui ühiskond on temalt seda oodanud. Esimene noortevolikogu auhind läks Hilma Karule ning teine auhind eelmisel aastal Liia Ortusele.

Oktoobrikuisteks linnavolikogu valimisteks paneb noortevolikogu ka oma valimisplatvormi kirja. Nimelt on eesmärgiks sõnastada ootused uuele linnavolikogu koosseisule, millele võiks järgmisel neljal aastal Tõrva linnas tähelepanu suunata. Peasuunitlus saab olema noorsootöö, haridus ja muud noortega seonduvad teemad.

Käivitunud on ka Tõrva Noorte Uudisteportaal aadressil www.torvanoored. ee, kus kajastatakse regulaarselt kõiki sündmusi, mida võiks noori huvitada. Portaal vajab veel palju tööd, kuid sellel aastal peaks see täielikult valmis saama.

Käima lükkame ka vabatahtlike koordinaatori ameti, mida veab eest Hardo Adamson. Eesmärk on koondada kõik Tõrva linna vabatahtlikud ühte andmebaasi, et vajadusel vabatahtlikega oleks lihtne ühendust võtta. Lisaks sellele saab iga ürituste korraldaja vabatahtlike koordinaatoril abi küsida vabatahtlike leidmisega.

Koordinaator on tänaseks päevaks juba tööle hakanud ning ootab pakkumisi koostööks.

Noortevolikogul on selleks aastaks seatud palju eesmärke ja seega tegemisi on enam kui küll. Kõik ettepanekud ja mured on oodatud minu postkasti aadressil karlkirt@gmail.com