Et paremini ära kasutada Eestimaa kevadise looduse pakutavaid võimalusi, suunduti kaheks tegusaks päevaks Lahemaale. Esimeseks peatuspaigaks oli kaptenite küla Käsmu ja sealne meremuuseum. Edasi viis tee RMK Sagadi looduskooli, kus ootas programm„Õuesõpe kaitsealadel". Sagadisse saabudes ootas õpetajaid kõigepealt ees seikluslik maastikumäng, mille käigus sai selgeks kogu mõisakompleks - nii peahoone romantiline interjöör, mõisapark, metsamuuseumi näitus kui ka kasvuhoones õitsvad troopilised haruldused. Koolitusprogramm pakkus õuesõppe teoreetilisi lähtekohti, uusi metoodilisi nippe ja töövahendeid, praktilisi tegevusi ja avastamisrõõmu. Looduskooli lektorid Asta Tuusti ja Robert Oetjen oskasid suurepäraselt ühendada loengud praktilise õuesõppega Sagadi pargis ja arboreetumis. Omamoodi õuesõppe maratonideks kujunesid loodusretked Oandul ja Altjal, kus kursuslased püüdsid avatud meeltega tajuda looduse helisid ja lõhnu ning märgata detaile. Märkamatult said selgeks puud, taimed, loomad ja linnud, mille kohta retkejuhid põnevaid lugusid vestsid ja teavet jagasid. Põnev oli vee-elustiku uurimise töötuba Sagadi tiigi ääres, kus tehti tutvust elektrooniliste mõõteriistadega ja määrati tiigist püütud elukaid, keda nii mõnigi inimene polnud eluski näinud. Kõik koolid said endale ka metoodilisi materjale ja õppevahendeid õueõppe tundide läbiviimiseks.

Kuid Eestimaa ei ole ainult mets ja õpetamine ainult õueõpe. Projektikohtumise lõpus keskenduti Eesti riigi ja rahva ajaloole. Ajalootund Tallinnas viis külalised keskaega vanalinnas ning Eesti lähimineviku pöördelistesse aegadesse Vabaduse väljakul ja Okupatsioonide muuseumis. Islandlastele tundusid uskumatud need arvud, kui palju inimesi väikesest Eestist nõukogude võimu ajal deporteeriti ja repressioonide ohvriks langes. Läti õpetajad leidsid aga ekspositsioonist puutepunkte oma rahva saatusega.

Tänaseks on kõik projektikohtumisel osalenud õpetajad koolides tagasi ja viimastel koolipäevadel ehk ka mõni uudne õueõppe tund läbi viidud. Nordplus Juniori kogemuste vahetamise projekt on sellega läbi saanud, aga projekti käigus omandatu jääb meie õpetajate ametialaseid oskusi rikastama edaspidigi. Nelja projektikohtumise loengute ja töötubade materjale saab lähemalt uurida projekti koduleheküljel: http://professionalteachers.weebly.com/.