-6a. T+P Aleks Homin, Kerto Kaasiku, Kaspar Grauen;
7 -10 a. T Anni Jalakas, Laura Lään, Aiki Jalakas;
7 -10 a. P Oliver Grauen, Kert Piil, Jaan Kirsipuu;
11-13 a. T Keidy Kaasiku, Kaidy Kaasiku, Pilleriin Kirsipuu;
11-13 a. P Jarmo Kaasiku, Kasper Keerberg, Caspar Rootsma;
14-16 a. T Egle Sepp, Ingeri- Helena Kakko;
14-16 a. P Kaarel Kasper Kõrge;
17-34 a. N Eneken Jalast, Marje Torn, Signe Selge;
17-39 a, M Christjan Lään, Siim Part, Peteri Grauen; N veteranid Maili Antons, Jana Matvejeva, Maris Kaarjärv; M veteranid Ivar Pilv, Mairold Niinsalu, Ahto Matvejev .

Eesti korvpallimeistrivõistluste II liiga alagrupiturniiril on Ambla SK meeskond seni jätkanud ainult võitudega. Viimastes mängudes alistati EMÜ SK 90:60, SK Haapsalu 91:71, Saku KK 84:67, Kuressaare SK Vesse 91:85 ja viimases kohtumises võõrsil ka Puhhide meeskond Tallinnast 89:70. Oma alagrupis annab see 9 võidu ja 0 kaotusega kindla liidrikoha.

Detsembris jääb meeskonnal pidada veel 3 alagrupimängu ja siis jätkatakse juba uuel aastal vahegrupi- ja play-off mängudega. Eesti KV ¼ finaalis e. 8 parema meeskonna konkurentsis tuleb 19.detsembril algusega kell 20.00 Paide E-Piim Spordihallis aga vastamisi minna BC Kalev/Cramoga. Sellele kohtumisele eelneb algusega kell 18.00 esimene veerandfinaal, kus vastamisi on BC Rakvere Tarvas ja Valga Maks&Moorits meeskonnad.

Ambla Vallameeskonna välishooaeg jalgpallis venis sellel hooajal 11. novembrini, mil tuli pidada vahepealsete talviste ilmaolude tõttu edasilükatud III liiga üleminekumäng Kristiine JK-ga. Kui nädal varem õnnestus vastane Ambla koolistaadionil 1:0 alistada, siis kordusmäng võideti võõrsil juba kindlalt 4:2 ja üldskooriga 5:2 tagas Ambla Vallameeskond õiguse osaleda järgmisel hooajal Eesti MV III liigas. Tubli saavutus meeskonnalt ja treener Viktor Metsalt. Nüüd ootavad Ambla

Vallameeskonda ees detsembrikuu saaliturniirid Paides Superkuma karikatele, II Järva-Jaani Fair-play auhinnaturniir ja Tallinnas Kalevi Spordihallis Eesti Jalgpalliliidu poolt korraldatav aastalõputurniir kõikidele Eesti liigades pallivatele meeskondadele.

Spordiaastale tagasi vaadates võib mööduva aasta igati kordaläinuks tunnistada. Nii võistkondlikult kui ka individuaalselt saavutati häid tulemusi. Planeeritud spordiüritused suutsime kõik läbi viia. Osalejate arv on aina suurenenud jalgpalli Ambla Külaliigas, kus sellel aastal osales 44 mängus 109 harrastajat, suusatajate seeriajooksul oli 81 osalejat 280 osaluskorraga, suusatamise seeriavõistlusel oli 73 osalejat 186 osaluskorraga, Rava Rahvatriatlonil startis 25 võistlejat, ümber järve jooksu seeriavõistlusel 76 võistlejat, suvistel rannavõistlustel osales Ambla valla liivaväljakutel kokku 70 võistkonda jne. Edusamme tegid ka meie valla esindusvõistkonnad korvpallis ja jalgpallis. Ambla SK korvpallimeeskond jäi küll Eesti MV I liiga turniiril 17.kohale, kuid väärt kogemusi ja oskusi koguti teeneka treeneri Üllar Kerde käe all kõvasti.

Sellel hooajal, kui tuleb ilma treenerita hakkama saada, on II liiga turniiril saadud ainult võite ja supersaavutuseks võib pidada Eesti korvpalli karikavõistluste 8 parema meeskonna hulka jõudmist (kõik ülejäänud 7 meeskonda on meistriliiga meeskonnad), kusjuures vastaseks ¼ finaalis on eelmise hooaja Eesti meistermeeskond BC Kalev/Cramo. Korvpallurite õnnestumised olid kahtlemata ka Järvamaa MV kuldmedalid, Eesti valdade Talimängude 5. koht, Järvamaa Talimängude 1.koht ja ka 1.rahvusvahelise kohtumise võit, kui alistati Soomes Lappeenranta NMKY II meeskond. Ka jalgpallurid tegid oma arengus suure hüppe lõpetades Eesti MV IV liiga idatsoonis III kohaga ja teenides üleminekumängude kaudu õiguse osaleda järgmisel hooajal Eesti MV III liigas. 2-l Järvamaa MV-l osalenud Ambla Spordiklubi võrkpallimeeskonnal aga õnnestus võita medalikoht. Veidi edukamad olid võrkpalliveteranid, kes 6 võistkonna konkurentsis teenisid hõbemedalid. Meeste saagiks jäid ka sellel aastal pronksmedalid. Eesti valdade Tali- ja Suvemängudel on alati kaasa löödud ja seekord saadi kokkuvõttes suurte valdade konkurentsis 24. ja 17. koht. Edukad olid sel aastal Aravete Jõujaama rammumehed. Nii tuli Marko Remlik kõige tugevamas, Eesti Rammumehe seeriavõistluse konkurentsis kokkuvõttes II kohale.

Häid tulemusi saavutasid veel Günther Siimenson ja Erik Raag, kes aste nõrgemas sarjas Murumets Challenge saavutasid kokkuvõttes I ja V koha. Häid tulemusi on ette näidata ka Ambla SK noorsuusatajatel, kes sellel aastal olid eriti edukad ETV- Swedbank noorte karikasarjas, kus Kaidy ja Keidy Kaasiku tõid Ambla Spordiklubile parimatena kaksikvõidu. Häid tulemusi saavutasid samas sarjas veel Anni Jalakas, Jarmo Kaasiku ja Kaarel Kasper Kõrge. Kaarel Kasper Kõrge võitis pronksmedali aga Eesti valdade XX Talimängudelt Kuremaal. Meie suusatajate heade tulemuste vormimisel on suured teened Ambla SK treeneril Raido Rohil ja Reimo Kaasikul.

Medalikohtadele Eesti MV-l ja ka KV-l tulid mitmed Jäneda SK all mängivad Ambla valla noored saalihokimängijad Tõnu Salmi juhendamisel. Tubli arenguhüppe on teinud jalgpallur Rene Puhke, kes mitmetes kohtumistes mahtus Eesti MV Meistriliiga mängudes Paide Linnameeskonna koosseisu ja kuulus esmakordselt ka Eesti U-19 koondisesse, kes Euroopa MV valikturniiril pidas tuliseid lahinguid Inglismaa, Ukraina ja Fääri saarte koondistega. Paide Linnameeskonna koosseisus mängisid Eesti kõrgeimal tasemel jalgpalli ka Lauri Varendi ja Timo Lomp. Kui eespool loetletud spordialadele ja saavutustele lisada veel vallas toimuvad kergejõustiku, rannavolle, maastikurattasõidu, tõstmise, kardispordi, motokrossi ja ratsutamise võistlused, 23 aastat kestnud tihedad sportlikud sidemed Soome Vabariigi Taipalsaari vallaga, siis saame aastasse piisavalt kirju buketi erinevaid ja põnevaid spordisündmusi, mida vaadata ja kus kaasa lüüa. Huvilisi, organisaatoreid, treenereid ja ringijuhendajaid meil leidub ja ka tingimused ning vallapoolne tugi on olemas - see ongi minu arvates sportliku tegevuse kui ühe vaba aja veetmise vormi suurimaks plussiks.

Spordiürituste korraldamise poole pealt oli mööduva aasta suurimaks spordiürituseks Aravetel läbi viidud Järvamaa II Talimängud. Mängudel osales 9 omavalitsust ligi 300 osavõtjaga 9-l erineval spordialal. Meie valla spordiaktiiv sai mängude korraldamisega suurepäraselt hakkama ja osalejatelt jagus meile vaid kiidusõnu.

Mööduva aasta plusspoolele võib kindlasti kanda ka Ambla noorte aktiivset tegutsemist rannavolleväljaku rajamisel Ambla Kultuurimaja taha tühermaale ja nii on meie vallas nüüd juba 4 rannavolleväljakut.

Tänan kõiki, kes on oma abistava käe ulatanud spordiürituste organiseerimisel ja võistluste läbiviimisel. Tänan ka ettevõtteid - firmasid ja kohalikke inimesi, kes meie ettevõtmisi, sportlasi ja võistkondi on võimaluste piires toetanud: Aravete Saeveski AS, Saint Gobain AS, Latter NT OÜ, TKM Ehitus OÜ, AS Kuma, Premium-7 Märjandi tankla, Terasman OÜ, Marti Kuusemets, Kalle Sisask, Priit Grünthal jt. Arenenud on ka fänniliikumine. Tänu eeskätt Eesti MV-l osalemisele on võimalik kaasa elada tasemel korv- ja jalgpallimängudele.

Aravete Spordihoones ja Ambla Koolistaadionil on meie meeskondi igas mängus väljaku ääres toetamas keskmiselt 60-70 inimest. Mõlemad esindusvõistkonnad said sel hooajal tuge ka meie valla tantsutrupilt FEMME Triin Väina juhendamisel.

Loodame uuel aastal samas rütmis jätkata ja pakkuda nii tegijatele kui ka pealtvaatajatele palju uusi positiivseid elamusi.

Ilusat, rahulikku jõuluaega kogu valla rahvale!