Nagu ikka olid tüdrukud alguses tagasihoidlikumad, kuid hiljem poseerisid juba üsna julgelt. Huvi pildistamise vastu oli suur ning veel rohkem oodati pilte, mis õnneks enne vaheaega ka kooli jõudsid.

Naistepäeva eelõhtul toimus 5.–9. klassile õhtune pidu. Peoriietus oli pidulik ning iga laudkond kattis omale suupistelaua. Söögid olid suures osas õpilaste enda valmistatud ning nii mõnelgi laual oli korralik laudlina ja salvrätid. Peol toimus viktoriin naistepäeva ajaloo kohta, kuulsate eesti naiste äraarvamismäng ning mitmed seltskonnamängud kiiruse, osavuse ja loovuse proovile panekuks. Muusikalise vahepalana esines klaveril Palamuse gümnaasiumi õpilane.

Lisaks eelnevale tutvustasid tüdrukute nädala raames oma tegemisi ja hiljuti kätte saadud riietust kooli kodutütred. Üllatusena, mida küll hästi hoida ei suudetud, valmistasid kõik poisid kogu kooliperele naistepäevaks küpsisetordi. Juhendajaks kooli kokatädi Piia. Tort oli niivõrd maitsev, et selline üllatus võiks küll traditsiooniliseks muutuda.