Kolmandat korda olid kohal Vana-Vigala kokandusõpetajad, kes töötoas käsitlesid toorsalatite ja salatikastmete teemat. „Salatit ei pea tegema kindla retsepti järgi, segage see kokku oma maitse järgi. Salat olgu värviline, krõmpsuv ja sisaldagu ka üllatust," jagas põhitõdesid ja soovitusi Katrin Rand. Koos Inge Regoga tutvustasid nad erinevaid õlisid ja äädikaid, hakkisid peeneks erinevaid salatikomponente ja julgustasid huvilisi kastmeid loominguliselt kokku segama.

Projektijuht Helle Maie Nurm rääkis, et hoolimata eelreklaamist ootasid nad reedel mitu tundi, kuid näitusele midagi ei toodud. Seepeale panid korraldajad oma leiud ja seaded välja ning innustasid ka tuttvaid seda tegema. Väikese koha häda on ju selles, et mitmedki, kes oma tarbeks innukalt hoidistavad või küpsetavad, ei kipu astuma avalikkuse ette. Korraldajatele meeldis, et eksponaate tõid ka Sipa, Vaimõisa ja Varbola inimesed.

Teisel päeval keerati purkidel kaaned lahti ja hakati toodut mekkima. Tänavu koduleiba ja -saia ei toodud, aga taas olid mõned trendikad küpsetised. Eraldi kiitust väärivad projektijuhi Helle Maie Nurme sõnul ka Valve Ermanni küpsetatud kartulipannkoogid, mis auhinnalisele kohale küll ei jõudnud, kuid paljud kiitsid nende maitset ja kirjutasid retsepti üles. Oma arvamust näitusele toodud nunnude, vigurviljade ja hoidiste-küpsetiste osas avaldas üle 70 külastaja.

Väljapanekute juurde on lisatud ka retseptid ja nendest peaks kunagi kokku saama Märjamaa kandi kokaraamat. Valla koduleheküljel on paremad palad juba üleval ja neid lisatakse sinna igal aastal juurde.

Teist aastat üritati korraldada ka sügislaata, kuid müüjaid oli tänavugi napilt: kolmelt laualt sai osta mett ja kiiresti said otsa pähklid. „Võib öelda, et meie ettevõtmine läks korda, aga külastajaid oleks võinud rohkem olla. Järgmiseks aastaks, kui peame oma viienda nunnunäituse, tuleb meil midagi niisugust välja mõelda, mis suuremat huvi tekitaks," arutles projektijuht. Teiseks tahab ta toetada küpsetajaid: mitmedki on öelnud, et degusteerimiseks küpsetamine kujuneb neile liiga kalliks ja loobuvad.

Nunnunäituse auhinnad
1. Oma liigi kõige suurem köögivili
I Tiina Kokemägi - kõrvits
II Viivi Kalda - kõrvits
III Hulda Mesila - kurgid

2. Looduse vigurid (erikujulised)
I Virve Toimetaja - vigurporgand
II Õnne Kivastik - printsess-kartul
III Helle-Maie Nurm - vigur tšillipipar

3. Kõige kaunimalt kujundatud väljapanek ehk laud
I Milli Teern „Sügisannid keldrist"
II Maret Kollin „Pärnade alt"
III Elvi Tulvik „Õunapuude alleelt"

4. Kõige vaimukam seade sügisandidest
I Helle- Maie Nurm „Sügisidüll"
II Helju Unga „Ära nopi tundmatuid seeni"
III Laine Kuusemets „Vanaema katselapilt"

5. Eriauhinnad (kategooria muudetud, kuna ei olnud koduleiba ega -saia)
I Laine Räämet eksootiline taim „Americana"
II Aliide Kasepõld metsapähklid
III Ants Ulp omapärased õunad

6. Kõige maitsvam salat
I Õie Lauri 5 salatit ( „Juudi higi", meeste salatid, „Kähkukas", toorsalat)
II Maret Kollin - suvikõrvitsa rullmops
III Milli Teern - seene-tomati salat

7. Kõige maitsvam moos/kompott
I Valve Ermann - moosid (õun-aroonia, õun-kõrvits-ebaküdoonia)
II Tiina Sillaste - pooltoor-moosid (õuna, kreegi)
III Maaja Orgusaar - õuna-pihlaka moos

8. Kõige maitsvam küpsetis
I Marika Sale - peedikook
II Marika Sale - tuuletaskud
III Helle Laaser - kabatšokikotletid