Selliseid kõnesid saavad ohvriabi töötajad päris tihti. Pöörduvad nii politseikonstaablid, kui ka mures vanemad, kelle lapsel koolivägivallaga probleeme; naabrid, kes on tähele pannud hooletusse jäetud last ja paluvad abining perevägivalla ohvrid, kes otsivad vägivallast väljapääsu ja abi.

Palju pöördumisi tuleb tänu koolitustele, mida koolides ja lasteaedades oleme läbi viinud teemadel: “Kuidas ära tunda abivajavat last ja teda aidata“ kui ka „Kohtinguvägivald“, viimane on eelkõige mõeldud gümnaasiumiõpilastele.Koolitused on hea võimalus rääkida iga inimese õigusest turvalisusele jatervetele suhtele ning anda teada, et pole olemas väljapääsmatuid olukordi ning probleemide korral tuleb alati abi otsida.

Ohvriabi klientide mured on väga erinevad - lein, enesetapumõtted, perevägivald, koolivägivald, küberkiusamine, seksuaalne väärkohtlemine, naabritevahelised tülid, lahutusega seonduvad probleemid, laste väärkohtlemine jpm. Püüame inimest tema mures toetada ja aidata tal leida lahendusi. Oleme kuulanud, toetanud, julgustanud otsima professionaalset abi ja teinud koostööd võrgustiku erinevate osapooltega, et inimesi igakülgselt aidata. Juhtumid võivad olla ka segunenud – ühe ohvri loos võib olla mitmeid  komponente erinevatest variantidest.

Kindlasti on oluline teada, et ohvriabisse võib pöörduda iga inimene, kes tunneb, et tema õigusi on rikutud ja talle on mingil viisil liiga tehtud. Ohvriabiteenus on riiklik teenus ja kõigile abivajajatele tasuta.

Siinkohal tahaks julgustada ka kohalikke omavalitsusi ja haridusasutusi meie poole  pöörduma, et ühiseid koolitusi ja loenguid planeerida. Oleme pidanud loenguid ja korraldanud koolitusi teemadel: turvalisus; ohutus; lähisuhtevägivald ja selle mõjulastele; koolivägivald ja kuidas sellega tegeleda, kohtinguvägivalla loengud gümnaasiumi õpilastele jne.

Pärnu ohvriabikeskus asub Politsei ruumides (Pikk 18, kabinet 209).Vastuvõtud toimuvad kolm korda nädalas- esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel kell 9.00-12.00 ning 13.00-16.00. Soovitav on kohtumise aeg eelnevalt telefoni teel kokku leppida (ohvriabitelefon 444 0716).

Lõpetuseks võiks öelda, et iga inimene on väärt lugupidavat ja austavat kohtlemist, nii täiskasvanu kui laps. Igale murele on olemas lahendus, alati ei pruugi lahendus tulla kiiresti ja kergelt, kuid see on olemas! Märgake enda kõrval ka teist inimest ja olge julged vajadusel abi otsima!