Park sai korraliku maasiseste lampidega valgustuse, mis valgustavad mõnede puude võrasid ja häärberi fassaadi, samuti suursuguse läbivooluga mõisatiigi ja uued vihmavee ärajuhtimise torud. Üle aastate on taas töökorras kapitaalselt remonditud purskkaev lossi tagahoovis. Tehtut sai hulk huvilisi oma silmaga näha juba mullusuvise külastusmängu „Unustatud mõisad" raames.

Mõisapargi rekonstrueerimise projekti koostas maastikuarhitektuuribüroo Artes Terrae OÜ ja selle tegi teoks haljastusfirma Roheline Ruum OÜ. Tööde esimene etapp läks kokku maksma 180 500 eurot, millest suurema osa eraldas Keskkonnainvesteeringute Keskus. Esimese raha sai projekt 2011. aastal. Omaosaluse tasus mõisa omanik SIO Investments. Projekti eestvedaja oli Halliste vallavalitsus.

Rekonstrueerimistööde teises etapis on pargi taastamise konsultandi Urmas Tuuleveski ütlemist mööda kavas ulatuslikud istutustööd, samuti kunagise mõisa majandusaia taastamine. Korrastatakse sillad ja truubid ja paigaldatakse istepingid. Raha kõigeks selleks loodetakse taas saada Keskkonnainvesteeringute keskuselt, järjekordne taotlusvoor on tulekul.

 „Valmistehtu vajab ka hoolt," sõnas Urmas Tuuleveski. „On palju parke, kus on suur töö ära tehtud, aga kolme aasta pärast on kõik jälle endises seisus, Õisus ei tohi seda juhtuda," rõhutas konsultant.

Halliste vallavanem Ene Maaten kinnitas, et vallal ongi plaanis taotleda lähiajal Keskkonnainvesteeringute Keskuselt raha Õisu mõisapargi hoolduskava koostamiseks.