Paraku ei mõista seda alati poliitikud. Nemad näivad arvavat, et kui poriämbritel ikka kaaned pealt võtta ja kõik sinna kogunenu korraga valla päästa, muudab see neid endid kuidagi paremateks, õilsamateks, paneb lausa helendama. Aga ei mitte. Selliselt toimides näidatakse vaid iseennast, omaenese mädanenud sisemust.

Oleme aastaid vaeva näinud, et meie valla lehes ei oleks solvava sisuga artikleid, et lõpeks üksteise pihta pori pildumine nagu toimus see kümmekond aastat tagasi, enne kahe ajalehe ühendamist. Seda kurvem oli ühe volikogu liikme e-kirjast lugeda, et lehe kaudu on kümme aastat vaid demagoogiat inimeste pihta pritsitud. Nüüd, valimiste tulemusena, pidavat see lõppema. Aga mina usun ikka, et midagi on omaaegsest papa Hanseni aatelisusest ja haritusest siinkandis ometi säilinud ja tegelikult meile üksteise mustamine ja mahategemine ei meeldi.

Mina tavalise vallakodanikuna suudan tunda võrdselt rõõmu nii korras hoonetest kui ilusast loodusest. Rõõmustan iga päev tööle minnes, sest töötan oma unistuste töökohas. Mul on hea meel, et just meie valda ehitati kaasaegne Politsei- ja Päästeameti hoone ning imeline Looduskeskus. Ootan põnevusega uue katlamaja valmimist ja sooritan oma ostud meelsasti uues kaupluses, kus on päris kena kaubavalik ja soodsad hinnad. Märkan paljutki, sest liigun enamasti jalgsi. Olen märganud ka uusi pinke, värskelt värvitud prügikaste ja uut teadetahvlit. Olgu pealegi, et need viimatinimetatud muutused toimusid vahetult enne valimisi, et mitte öelda - valimiste ajal. Peaasi, et need asjad on nüüd tehtud ja kestavad kaua. Mulle on üpris ükskõik, mida täpselt ehitati Euroopa Liidu, riigi, omavalitsuse või erakapitali rahakoti pealt. Mind ei huvita lepingute allkirjastajate parteilised kuuluvused. Soovin vaid, et Iisakus oleks jätkuvalt tore ja turvaline elada ja et siin oleks olemas kõik vajalik. Et inimesed oleksid koostöövalmid ja sõbralikud ja et meid ei näriks katkematult kadeduseuss, kui kellelgi peaks hästi minema või kui kellelgi tõstetakse pisut palka. Kõlab küll nagu vaataks mõnda Navitrolla päikselist ja samas naiivsevõitu maali, aga unistused peavad olema. Sellised tavalises keeles sõnastatud unistused, ilma parteiliste loosungiteta. Kuhu me muidu püüdleksime?

Leheruumi saavad nii need, kes võimul kui need, kes opositsioonis. Nii oli see ka varem, iseasi, kui palju senine opositsioon seda võimalust kasutas. Kriitikat võib ikka teha, teinekord on seda lausa vaja, aga seda saab teha mitut moodi. Loodetavasti otsustame kirjatüki stiili valides ikka heatahtlikkuse kasuks nagu on teinud Jaak, juurtega iisakulane, oma lookestes. Loed ja tuju läheb heaks!

Mis on kohaliku vallalehe peamised ülesanded? Eelkõige ikka valla elanikele vajaliku ja kasuliku info kättesaadavaks tegemine ja paikkonna ajaloo talletamine. On meie teha, millistena näevad meid kord need, kes peaksid meie lehte kunagi aastate pärast lehitsema.