• Ühel oktoobrikuu hommikul oli koolis peale laste ja õpetajate kõne kuulda ka lemmiklooma hääli. Kooli sai kaasa võtta koera, merisea, jänese, tuhkru ja isegi kala. Kala ja jänes pakkusid vaatamisrõõmu toas, tuhkrud ja koer lõbustasid lapsi õues. Huvitavad olid tuhkrud, sest nad olid erinevad nii välimuselt kui iseloomult. Natuke said loomad nuusutada tarkuse lõhna. Igal juhul koos lemmikuga oli tunnis palju lõbusam olla. See oli üks tore päev.

• Igal aastal viime oma koolis läbi ka leivanädala. Seekord pöörasime rohkem tähelepanu sellele, kuidas leib meie toidulauale jõuab. VI klassi tüdrukud küpsetasid käsitöö tunnis õpetaja Anuga leiba. Tänu II ja III klassi emadele saime maitsta kodus valmistatud leiba. Suur tänu neile!

• Ka sellel aastal kutsusime hea õpetaja kuu raames kooli vilistlase. Õpilastega tegeles Mirjam Pikla, kes töötab Tartu Keskkonnahariduse Keskuses ja õpib Tartu ülikoolis. See oli tegus päev, kus õpilased said koos lõbutseda, mängida ja tarkust koguda. Õues õpiti loodust märkama, kuulama ja tundma. Näiteks kuulati kivide helisid, otsiti tõukudeks muutunud makarone ja rakendati meeskonnatöö oskust maastikumängus. Klassis mängiti põnevaid meeltele tuginevaid mänge. Lisaks vaadati huvitavaid filme loodusest. Lastele see üritus meeldis.

• Kuu lõppes tunnistuste jagamise ja vaheajaga.