Sel aastal tähistasime seda päeva 3.oktoobril. Hommik algas aktusega, kus tähelepanu keskpunktis olid nii tavapärased kui ka uued noored õpetajad. Tervituskõnega astusid üles mõlemad direktorid ning kõik pidupäeva pidavad „igapäevased" õpetajad said uuelt direktorilt Ottolt lilleõie ja sooja käepigistuse. Päevakohaste lauludega astusid üles 1. -5. klasside õpilased. Kui aktus läbi, läks koolipäev edasi tavapärase tunniplaani järgi, vaid õpetajad olid uued. Päris õpetajad veetsid kogu päeva kooli õppeköögis, kus pidupäeva puhul ühiselt süüa tehti. Kuumades ahjudes valmisid imemaitsvad pühapäevane seenepirukas ja karask, pliidil küpsetati pannkooke, mis mustikamoosiga suurepäraselt kokku sobisid. Peale ühist lõunat jäi veel aega lõbusaks lauamänguks „Millal sa viimati...". Aitäh üheksandikele, kes õpetajatele selle mõnusa tunnivaba päeva võimaldasid! Kindlasti oli see päev meeldejääv ka neile endile, sest ega õpetajaametit just iga kord proovida saa! Kui tunnid läbi said, sõitis lausa kaks bussitäit lapsi Pärnusse Tervise Paradiisi veeparki veemõnusid nautima. Tegu on juba traditsioonilise preemiareisiga kõigile neile lastele, kes suvise aiatöö õigel päeval ja väga heale hindele sooritanud on. Tore on tõdeda, et neid lapsi on meie koolis tõesti väga palju, kes suvel oma panuse kooliümbruse korrastamisele annavad!

11. oktoobril külastasid kooli hõimunädala raames meie hõimurahvaste handide ja manside esindajad. Nad andsid huvilistele meeleoluka kontserdi ning tutvustasid oma rahvariideid, rahvapille ja -kombeid. Lapsed kuulasid külalisi suure huviga ja esitasid kohtumise lõpus neile palju küsimusi. Õpetaja Krista võttis videolindile ka paar handi-mansi rahvaviisi, mida külalised lahkesti koos kommentaaridega lintimängimiseks pakkusid. Küllap võime neid viise varsti ka oma pärimusmuusikaansambli esituses kuulda!

21.oktoobril saigi juba otsa selle õppeaasta esimene veerand ning tavaliselt on veerandilõpupäevad meie koolis olnud harilikust koolipäevast erinevad. Seekord algas päev lauamängudetunniga. Selleks sai iga klass endale loosiga lauamängu ning 45 minutit kulus nagu lennates! Päev jätkus mälumänguga, mis seekord toimus algklassidele ja suurematele eraldi. Et võistkonnad võimalikult tasavägised oleksid, moodustati need nii, et igas võistkonnas oli igast klassist vähemalt üks esindaja. Maratonmälumängus oli kokku 40 küsimust ning ajude ragistamist jätkus päris korralikult kahe koolitunni ajaks. Peale lõunasööki toimus veerandilõpu aktus, kus tunnustati tublisid õppijaid ja sportlasi ning päev lõppes kassijuhatajatunniga.

Loodan, et ilusate ilmadega koolivaheaeg pakkus kõigile lastele piisavalt võimalusi end aktiivselt välja puhata ning uus õppeveerand võib uue ja värske hooga alata!