• Delegeerime ülesandeid koos vastava eelarve ja vastutusega kodanikuühendustele - Vähemalt üks positiivne näide on olemas loomade varjupaiga näol. Tartu linn ja MTÜ Assisi Francisscuse Selts on koostööpartnerid kodutute loomade varjupaiga haldamisel ja tehtavate tööde tegemisel. EMSL-i kodulehel on sellest esitatud  analüüs kui edukast avaliku teenuse delegeerimisest vabaühendusele.
  • Arendame Tartu Loomemajanduskeskust, korrastades hooned aadressil Kalevi tänav 13, 15, 17 - kõik majad on tõepoolest nüüdseks korrastatud ja keskuse kasutuses.
  • Rajame jäätmekogumisjaama Turu tänavale - rajati eelmisel aastal, ning töötab siiani.
  • Alustame Idaringtee ja Ringteesilla ehitust - nii 1. kui 2. ehitusalal käivad tööd, ning ehitusjärgus on ka sild Ihaste ja Ropka vahele.
  • Koostöös riigiga ehitame Käopesa Lastekodule peremajad - uued peremajad said valmis augustis 2013 ja alles hiljuti avati uhke peoga kust ei puudunud Taavi Rõivas ega Getter Jaani.
  • Jätkame Laste Turvakodu renoveerimist - paigutati uus küttesüsteem, soklisoojustus ja hüdroisolatsioon, kuid tubade sanitaarremonti teostati heategevuskampaania ja annetajate abiga.
  • Ehitame aastaks 2011 valmis ainulaadse Ahhaa teadus- ja hariduskeskuse. Tagame koostöös ülikoolide ja riigiga Ahhaa keskuse jätkusuutliku arengu - Ahhaa valmis 2011. aastal ja jätkusuutliku arenguga tegeletakse siiani.
  • Toetame Tartu ühe olulisema värava, Tartu raudteejaama hoone valmimist - hoone renoveeriti, sõlmiti 20-aastane rendileping, ning pärast pikka ootamist, avati see külastajatele eelmisel aastal.

Lubadused, mille täitmine lükati määramata ajaks edasi või millest loobuti sootuks:

  • Viime lõpuni Tartu koolistaadionite korrastamise - selle aasta eelarves pole selle jaoks raha ette nähtud ja nii seisavad paljud koolistaadionid veel räämas nagu ka osad varasemalt korrastatud staadionid ja väljakud, mille hooldamiseks pole piisavalt raha.
  • Aitame kaasa riigiasutuste, sh Rahvusarhiivi ja Riigikohtu sobiva asukoha leidmisele - Rahvusarhiivile on leitud uus asukoht Riia tänava ja Viljandi maantee vahel, kuid Riigikohus vaevleb ikka Toomemäe kitsikuses, ning Haigekassa Tartu büroo on endiselt perifeerias.
  • Aastaks 2013 on igal Tartu lapsel lastehoiukoht. Toetame erasektori algatusi lastehoiuteenuste pakkumisel - Õpetajate     Lehes kirjutati alles 6. septembril sellest, et 2013/14 õppeaastal jääb Tartus munitsipaallasteaia kohata ca 700 last, kellest enamus on sõimeealised ("Lasteaia järjekordadest Tallinnas ja Tartus" Õpetajate Leht 06.09.2013). Samas ütles Reformierakond juba neli aastat tagasi, et lasteaiakohad on olemas, kuid puudus on sõimekohtadest, ning plaanis on rajada uued lasteaiad Pepleri, Uue ja Kulli tänavale, ning juurdeehitis Rukkilille lasteaiale. Tänaseks ei ole neist ühtegi. Tartu linn maksab küll tegevustoetust lapsehoiuteenuse osutajatele ning eralasteaedadele ja lepingu alusel ühekordset investeeringutoetust eralasteaedadele uute lasteaiakohtade loomisel, kuid sellest on siiani jäänud väheks, et rahuldada vajadus.
  • Jätkame noortekeskuste arendamist ning kaasates Euroopa Liidu vahendeid, ehitame valmis Anne Noortekeskuse uue hoone ning renoveerime Lille Maja. Jätkame noortekohviku toetamist - noortekeskuse rajamise projektist loobuti volikogu häältega 25 poolt ja 14 vastu, sest omaosalus muutus liiga suureks, ning Lille maja ootab siiani renoveerimist. Väino Kulli sõnul on "linna prioriteet tagada lastele põhikoolikohad." (ERR Uudised, 20.12.2012)
  • Veesõidu hõlbustamiseks rajame Emajõele paadisadamaid ning toetame paaditankla valmimist - see lubadus kandus sujuvalt edasi 2013-2017 valimisprogrammi, ning lisandus täpsem asukoht (Sõpruse silla juures), statsionaarne kai, uus sadamahoone, ning parem juurdepääsutee.

Reformierakonna 2013. aasta Tartu programmi proloogi lõpus seisvatele uhketele sõnadele: "Reformierakond on Tartut edendanud aastast 1997. Sinu toetusel jätkame oma kavade ellurakendamist ka järgnevatel aastatel," lisaksin: "või ülejärgnevatel aastatel või loobume mõne kava ellurakendamisest üldse!" Katteta valimislubaduste jagamine ja ebarealistlike koalitsioonilepete sõlmimine on valijate petmine. Valimistele eelneval trallil võiks keskenduda enamatele küsimustele kui ainult "mis?", näiteks "kuidas?" ja "miks?" on mis-ile väga head kaaslased. Tervitatav oleks näha ka üdini ausaid valimisprogramme stiilis: "Me ei suuda küll lahendada lasteaiakohtade probleemi, kuid võib-olla üritame sellegipoolest. Aga vahepeal võime üldse muuta oma prioriteete ja loobuda."