Viimase kolme aasta jooksul on valla elanikkond vähenenud keskmiselt 46 inimese võrra aastas. Tulumaksu laekumine on käesoleva aasta kahe kuuga olnud problemaatiline: veebruarikuu lõpuks oli alalaekumine eelarvega võrreldes 6000 eurot. Küll oleme märtsi seisuga tulumaksu laekumisega taas graafikus ja loodame, et negatiivset lisaeelarvet tegema siiski ei pea. Rahaliste vahendite nappus ei ole võimaldanud tõsta töötajate palkasid ning miinimumpalga tõus on tekitanud olukorra, et ligi 40% meie allasutuste töötajatest ongi miinimumpalgalised. Teeme rehkendusi ja otsime võimalusi palgatõusuks.

Aprilli keskel sõitsime ehitusspetsialisti Illega läbi 45 km valla teid. Jah, kohati on meie kruusateed väga halvas seisukorras ja vajavad kohe remonti. Sel aastal profileerime valla enam kasutatavaid kruusateid kaks korda: kevadel ja sügisel. Kõige kriitilisemad lõigud saavad ka täiendava kruusakihi peale ning mõlemad sillad teeme samuti korda.

Lumetõrjetöödeks kuulutame välja konkursi ja sügiseks koostame lumelükkamise korra meie vallas.

Aastakümneid tagasi rajatud tänavavalgustus on tehniliselt vananenud ja vajab uuendamist. Plaanis on liituda meie maakonna valdade tänavavalgustuse ühisprojektiga.

Jutt sai murelik, aga mõned asjad on ikka korda saanud ka: vallaleht jätkab ilmumist uue toimetajaga ja on uuenenud nii kujunduselt kui ka sisu poolest, mõned töötajad tunnevad rõõmu pikenenud puhkuse üle.

Vallamaja ametnike arvutipark on uuendatud: enam ei pea ootama kuni pool tundi dokumendi või kaardimaterjali avanemiseni. Koostamisel on plaan ka allasutuste arvutipargi väljavahetamiseks.

Meie koduleht on nüüd atraktiivsem ja ülevaatlikum: liitusime KOVTP2-ga. Vallamajas on muutunud tööaeg ja sekretär Pirjo saab ülesannetega juba päris kenasti hakkama.

Hariduselul hoiab silma peal Aivo ja mõned muutused juhtimises tulevad veel.

Vee- ja kanalisatsioonisüsteemi paremaks toimimiseks ja operaatori leidmiseks on eelnõud ootamas volikogu heakskiitu ning suve poole saame ka selle valdkonnaga edasi liikuda.

Maavalitsusele on edastatud palve pikendada laupäeviti bussiliini Juurust Kaiuni, et Kaiu inimesed saaksid laupäeviti Raplasse, ning Juuru vallavalitsuse poole pöördusime palvega teha nõudepeatus Juuru kalmistu juures. Liini pikendus saab teoks järgmisel aastal, nõudepeatusega läheb ehk kiiremini.

Elus käivad rõõmud ja mured käsikäes, ühed probleemid lahenevad - asemele tulevad uued. On selge, et kogu rehkendust me korraga ära ei jõua teha, aga üksikute tehete kaupa liigume lahenduse poole.

Kevad on peagi käes ja kaugel see suvigi enam on, sestap tundke rõõmu päikesest, hoidke ennast ja lähedasi ning mõtelge häid mõtteid.