Kui viis aastat tagasi sündis Piret Pihelil idee korraldada Tapa valla I muusikapäevad, siis oli kohe väike unistus, et üritus võiks saada järjepidevuse kandjaks. Tänaseks on muusikapäevad toimumas viiendat korda. Üks ilus number ja tore üritus, mis on kokku toonud enne aastalõpu askeldusi kõik Tapa valla inimesed, kes kultuuripärle oma hinges ja südames hoiavad.

Esitusele tulevad armsaks saanud laulud ja tantsud, südamesse lauldud laulusõnumid elust ja lootust täis aegadest, mille väärtust oleme ise seni hoidnud ning tahame seda ka edasi pärandada nooremale põlvkonnale, et nemad omakorda hakkaksid väärtustama esivanemate kultuuripärandit. Sooviksime, et nad mäletaksid meie rahva valulikke sündmusi vabaks saamise teekonnal ja suudaksid mõistetavaks teha need kunagi oma lastele, sest eestlane on väike rahvas, aga ühte hoides ja koos mäletamisi edasi andes me oleme suured ja jõuame olemas olla.

Tänavused muusikapäevad kannavad nimetust „Oma maa ja omad viisid" ning on pühendatud Eesti Vabariigi 20. taasiseseisvumise aastapäevale ning Tapa linna 85. sünnipäevale.

Muusikapäevade avaakord helises Tapa Jakobi kirikus 13. novembril, kui külas olid kontserti andmas Piret Aidulo (organist), Mareks Lobe (bariton) ja Mart Kroon (tenor). Südmlik ja võimas avalöök oli. Esinejad jäid Tapa publikuga väga rahule ning meeldivalt oldi üllatunud sooja vastuvõtu ning rohke publiku üle. Kava oli valitud nii, et hääled helisesid südametesse, orel mängis võimsalt ning äratas hingesügavused ja nii mõnelgi olid pisarad silmis, sest sügisvaikusest oli tunniks ajaks võitu saanud tundehellus tänu andekatele muusikutele! Aitäh!

25. novembril esinevad muusikapäevade „Oma maa ja omad viisid" raames Tapa kultuurikojas kell 18 valla lapsed ja noored ning külalisesinejana astuvad rahva ette noored andekad muusikaharrastajad Thea Paluoja juhendamisel.

26. novembril esinevad Lehtse kultuurimajas kell 17 valla isetegevuskollektiivid - puhkpill, lauljad ja tantsijad ning samuti külalisesinejad, kes jäävad üllatuseks koheletulija jaoks. Peale kontserti on kõigil soovijatel võimalus katta omale meelepärane pidulaud ja osa saada Lehtse Kultuurimajale omasest kodusest ja õdusast piduõhtust koos ansambliga Uba. Muusikapäevad ja kõik nendel toimuv on tasuta! 26. novembril väljub buss Tapa keskväljakult kell 16.30 ja viib sinu, armas kaaslinlane Lehtse kontserdile.

Kui soovid kohe peale kontserti koju tagasi tulla, siis saad jällegi bussiga Lehtset Tapale. Kui soovid jääda pidusse, siis hoolitsetud on ka selle eest, et sa saaksid jällegi ilusti koju. Transport on tasuta!

Muusikapäevade meeldivasse korraldustoimkonda kuuluvad Tiiu Tikkerber, Leelo Jürimaa, Heili Pihlak, Piret Pihel, Indrek Jurtšenko.