Kampaania käigus selgitati välja kõige suurema osalusaktiivsusega vallad-linnad kahes kategoorias: elanike arvuga alla 3000 ja üle 3000. Edukaim “väike” omavalitsus on Mõisaküla linn, kelle elanikest osales kampaania üritustel 20,4%. Järgnesid Saarepeedi vald (16,4%) ja Paistu vald (13,1%). “Suurte” hulgast võitis Karksi vald (osalejaid 15%), kellele järgnesid Viiratsi vald (14,3%) ja Suure-Jaani vald (12,1%).

Viljandi maavalitsuse tervisedenduse spetsialist Elo Paap ütles, et Karksi vald saavutas oma kategoorias parima tulemuse ka mullu, ent Mõisaküla on konkurentsitult edukaim olnud kõigil aastatel. Neid mõlemat omavalitsust premeeritakse ühiste liikumistegevuste ergutamiseks 8000 krooniga.

Kampaania “Valla/linnarahvas liikuma!” algatajaks on Viljandi maavalitsuse tervisetuba ning kampaania toimus tänavu Viljandimaal juba viiendat korda. Märtsist kuni septembri lõpuni pakuti iga osalenud valla ja linna poolt rahvale vähemalt kaks avalikku liikumisüritust: üks Südamenädalal ajavahemikus 18.–25. aprillini ning teine omavalitsuse omal valikul.

Liikuma tuli kokku 3206 inimest, neist 3173 Viljandimaalt. Mõned pered matkasid koos imikutega ning eakaim osaleja oli koguni 99-aastane.

Kõik liikumisüritustel osalenud inimeste vahel loosis Viljandimaa tervisenõukogu 25. novembril välja 34 kaupluse PopSport 300-kroonist kinkekaarti: kaheksa kummagi võitja-omavalitsuse elanikele ning 18 kõigi ülejäänute hulgast.

Loosiauhindade võitjaiks osutusid: Mõisaküla linnast – Maimu Jõudne, Erna Jaaksalu, German Pervušin, Helmi Pidim, Stanislav Andruško, Laine Pedaja, Kristjan Kippus, Keili Paru; Karksi vallast – Emma Loore Tae, Kaili Pajor, Birgit Viru, Aarne Küper, Kermo Melnikov, Raiko Orav, Reiko Kunimägi, Kerli Õun; Viiratsi vallast – Kadri Marandi, Toomas Reede, Monika Austrin, Sander Kajak, Krister Hark; Suure-Jaani vallast – Evelin Varblane, Janar Sarikas, Helar Ruul, Marten Rahno, Sander Pelt, Aldo Umal; Viljandi linnast – Riina Tambre, Mati Järsk, Juta Tõnnson; Saarepeedi vallast – Vambola Johanson ja Kerli Ahosepp; Pärsti vallast – Jaan Hansmidt ning Paistu vallast – Merike Kukk.

Kinkekaardid saab kätte Viljandi maavalitsuse tervisetoast (Viljandis, Vabaduse plats 2, ruum 105) või vastavast valla- või linnavalitsusest. Enne kaardile järele minemist on soovitav helistada tervisetuppa (tel 433 0512), et auhinna üleandmise kohta ja aega täpsustada.

Kampaania “Valla/linnarahvas liikuma!” eesmärk on kaasata Viljandimaa elanikke aktiivselt liikuma ja samas teadvustada, et tervislik ei ole mitte ainult sportimine ja tulemuste võrdlemine, vaid ka lihtsalt regulaarne ning süsteemne liikumine.

Kampaania tegevused on rahastatud Viljandi maavalitsuse ja omavalitsuste eelarvest ning südame- veresoonkonna haiguste ennetamise ja “Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2010–2013“ programmi vahenditest.