Kuna rahvaüritusi 80ndatelõpus eriti ei olnud, siis meelitaskantripidu mitmete aastate jooksulkohale tuhandeid kuulajaid. Spetsiaalseltnende kohaletoimetamiseksolid käima pandud eribussid,mis tõid rahva Õismäelt pidupaika.

Mitte ainult publik ei tahtnudpeole pääseda, ka pillimeestel oliraskusi lavalepääsemisega, sest ansambleid,kes tahtsid esineda, olipalju ning püünele said ainult tuntumadja parimad. Pillimehed harjutasidisuga uusi lugusid ja õppisidcountry šnitte, kõigil oli stiimul,sest oli koht, kus esineda ja ennastnäidata. Lisaks kodustele bändidelekutsuti igal aastal külla ka mõniartist „raja tagant". Harku Kantrilon esinenud pea kõik tuntumad lähiregioonikantriartistid kuni tõelisecountrystaari Albert Lee'ni välja.

Mälestuste järgi võib öelda, etsee oli üks päikeseline ja tore aeg.Kui ajad muutusid ja „päkapikudisko"vallutas Eestimaa lavadja peoplatsid, hakkas kantri- ja folgivaimustusjahtuma, Eesti oli juvabaks saanud ja polnud enam millegieest, omal moel, võidelda. Olitegelikult igal esinejal sellel lavalnn oma asi ajada. Ja see oli tõestikantri- ja folgiliikumise hiilgeaeg.

Veerandsajandat juubelit tulevad14. juulil tähistama pea kõik,kes ka 25 aastat tagasi kohal olid- Kukerpillid, Ivo Linna, Apelsin,Kapell, Beergrass, Wallavanem,Puhas Vuuk, Justament, VäikesteLõõtspillide Ühing ja MarkoMatvere. Laval ei ole ainult „vanadtegijad", ka nooremad artistidlöövad kaasa erinevates projektides- Leemet Onno, Audru JõelaevandusePunt, Johnny Cash TributeBand & Ly Lumiste jne.

Kuna ajahammas ei ole vanastpeopaigast midagi alles jätnud, siisuueks festivalikohaks sai Vanamõisavabaõhukeskus, mis oma palkidestlavaga on kui loodud kantripeokohaks. Igav ei tohiks hakatakellelgi, mõeldud on nii lastele kuiissidele ja emmedele. Päev saabolema pikk, juba kell 15 avab peolegendaarne ansambel Kukerpillidning pidu kestab üle südaöö. Et pidulisedikka tantsida ja laulda jaksaks,on süüa-juua kohapeal igalemaitsele.

Kantrimuusika võlu peitubtema lihtsuses. Palju head ja lihtsatmuusikat kuuleb ka sel aastal HarkuKantri festivalil. Võta kaasa heatuju ja sõbrad ning sellest saab heapidu!