„Kui mina sealt mööda sõitsin, siis tegevust ei olnud. Jutt küll liikus, et öösel uksele koputades sai sisse, aga kuidas me seda kontrollime," lisas ta.

Nõupuu sõnul on Iveriale saadetud meeldetuletused eestikeelsed ja talle tundub, et restoranipidaja Imedi Kekeišvili ei saa neist ega Eesti seadustest hästi aru.

Imedi Kekeišvili ütles, et sai loa puudumisest teada 24. oktoobril valla meeldetuletuskirjast, kuid ei olnud siis Eestis ega saanud pabereid korda ajada. Vallamajja uut tegevusluba taotlema jõudis Kekeišvili möödunud reedel.

Haapsalu politseijuhi Margus Kaldma sõnul ei olnud neil aimugi, et Iveria töötab loata, sest järelevalvet teostada on esmajoones valla ülesanne. Alles pärast 9. novembri liiklusõnnetust pidas politsei vajalikuks tegevusloa olemasolu kontrollida. Leidnud, et luba ei ole, tegi politsei Iveriale ettekirjutuse - uksi avada ei tohi, lisas Kaldma.

Lähipäevil alustab politsei Kaldma sõnul väärteomenetlust. Loata majandustegevuse eest võib Iveria karistuseks saada kuni 32 000 eurot trahvi.

Loe pikemalt Lääne Elust.