Rahvarõivaste valmistamine on kallis ja aeganõudev protsess, mis nõuab nii juhendajatelt kui tegijatelt kannatlikkust ning tõsist pühendumist. Iga rahvarõiva kooli rahvarõivaste valmistamise kursuse lõpetamine on suursündmus, mis pakub rohkesti silmailu ja võimalust imetleda eesti naiste näpuosavust ning püsivust.

Etnograaf Igor Tõnuristi sõnul seovad kursuslasi omavalmistatud rahvariietega huvi suguvõsa, vanavanemate sünnikoha või oma kodukandiga seotud rahvariiete või erihuvi teatud rahvarõiva või konkreetse käsitööliigi vastu.

Kahe aasta jooksul õpipisid kursuslased Eesti parimate õpetajate Silja Nõu, Silvi Allimanni, Kübe Koppelmanni, Vilve Jürissoni, Maiken Mündi, Elve Nurga, Virve Pentineni, Anu Pinki, Reet Piiri, Igor Tõnuristi, Ulve Kangro ja Anu Randmaa käe all.

Valminud kostüümidest tehakse fotod, mis hakkavad täiendama rahvarõivaportaali.

Kursust „Minu rahvarõivas – särgist sõbani“ korraldab MTÜ Rahvarõivas koostöös Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu koolituskeskusega  ja Jäneda rahvariiete valmistamise koolitust MTÜ Loometöö koostöös Rahvakultuuri Keskusega.