Ateljee Cage OÜ juhatajal Diana Lallil tekkisid esimesed mõtted kohvik avada juba nelja aasta eest. “Osalesin koolitustel, mis käsitlesid toiduhügieeni ja toitlustuse korraldamist väikeettevõtetes. Plaan jäi toona siiski ellu viimata. Tänavu suvel saab see teoks. Otsustasin toitlustusega tegelemist alustada välikohviku pidamisest. Asukohaks valisin minule kuuluva Pargi 13 kinnistu,” rääkis ettevõtja.

Hariduselt maastikuarhitekt, leidis Diana Lall, et mõttekas on kasutada kohviku interjööris taaskasutusmaterjale. Nii leiavad kasutust euroalused, samuti lauad, toolid, lauanõud ja muu vajalik, mis mõnel pool ülearuseks on muutunud, kuid mida on veel kahju ära visata. “Kui kellelgi on midagi niisugust pakkuda, oleme tänulikud,” lisas kohvikupidaja.

Istekohti tuleb välikohvikusse orienteeruvalt kuuskümmend ja seal hakatakse pakkuma eelkõige kodusel viisil valmistatud soolaseid ja magusaid suupisteid.

“Ennekõike soovime, et kohvikus oleks õhkkond, mis kutsub siia kogu perega einestama ja aega veetma. Meeleolu tahame luua ka elava muusikaga, milleks on andnud mõtte ka asjaolu, et mu tütar Ketlin õpib Heino Elleri nimelises muusikakoolis klarnetit. Mõistagi on kohvikumiljööd teretulnud sisustama ka täiskasvanud muusikud, lauljad jne. Esinejatele me tasu ei maksa, küll aga pakume kehakinnitust. Lähtume sellest, et meil publiku ette astumine on loomeinimestele ka reklaam. Meil pole aga midagi selle vastu, kui mõni artist leiab ise nutika ja väärika lahenduse teenimiseks. Täitsa vahva, kui näiteks mõni kunstnik välikohvikus žarse või portreid joonistab. Jõgeva kunstniku Piret Järve ja kunstiharrastaja Riho Sakritsaga on hea koostöö olnud juba kohviku avamiseks ette valmistamisel,” rääkis Diana Lall.

Loe pikemalt Vooremaast.