On maikuu.....Aga just hommikud on praegu imekenad. Pean silmas neid päevi, kui taevas selge ja päike meid varakult oma olemasolust teavitab. Nii mõnus on teha väike varahommikune jalutuskäik. Vaadata üle oma kodused valdused, imetleda aias õite ilu, tõmmata kopsudesse ärkava looduse pisut veel karget õhku ja alles siis igapäevaste tööde-tegemistega alustada.

 On maikuu.... Samas teab ka iga romantik, et peenrad ootavad juba rohijat, muru niitjat ja mitmes majapidamises ka loomad talitamist. Tean peresid, kus kõik tööd üheskoos ja heatujuliselt ära tehakse. Ka nooremad pereliikmed annavad jõudumööda oma panuse ja nii jääb aega ka puhkamiseks. Paraku on olemas ka teine variant, kus kõik tehtav on suur kohustus ja mille ärategemine isegi heameelt ei valmista, sest pole aega tulemust nautida -uus töö ootab...

 On maikuu....Selle kuu eelviimasel orienteerumisneljapäevakul Ongassaares ründas metsa tulnuid meeletu sääseparv, kes kohale saabunud „toidulaudadel" kohe rõõmsalt kohad sisse võtsid. Mets aga lõhnas nagu üks meeletult suur maikelluke ja minul igatahes jagus silmi mitte ainult orienteerumiskaardi ja kompassi tarvis, vaid püüdsin ka iga oma meelega ahmida endasse võimalikult rohkem KEVADET.

Tundkem rõõmu sellest, mida teeme ja jätkuvalt kena kevadet meile kõigile!