Alushariduse preemia sai Olustvere lasteaia Piilu õpetaja Maie Teder. Kooliõpetajate-preemia läks sel korral Tääksi Põhikooli tööõpetuse ja kehalise kasvatuse õpetajale Margus Mikkorile, kes on varem pälvinud ka Viljandimaa Aasta Õpetaja preemia.

Suure-Jaani valla Aasta Huviharidustöötaja tiitel anti jalgpallitreener Sergei Vassiljevile, kelle tegemisi ja pühendumust hindavad ühtviisi nii suured kui ka väiksed vutimehed ning kõik teised spordisõbrad.
Aasta Haridusjuhi tiitli sai Lahmuse Kooli õppejuht Evi Putrolainen.

Ühe preemiatest - aasta haridussündmus - otsustas komisjon sel korral välja andmata jätta.
Kui vallavanem Tõnu Aavasalu õpetajate vastuvõtul preemiaid kätte andis, siis nimetas ta kõige hinnatumaks määratud preemiatest Aastate Õpetaja oma. Kahlemata põhjendatult.

Tundus, et vallavanema enda kogemus Suure-Jaani koolis õppimise ajast ja komisjoni otsus olid ühesed - anda Aastate Õpetaja tiitel Suure-Jaani Gümnaasiumi pikaaegsele keemiaõpetajale Tiina Idlale. Õpetaja Tiina Idla, kes veel üsna hiljuti gümnaasiumis ametis oli, tunnistas, et tegelikult „teenisid" tema tiitli välja ta endised õpilased. Need, kellest on tänaseks saanud näiteks tohtrid või apteekrid, aga ka keemikud, keemiaõpetajad ja teistel erialadel, kus keemia tundmist on rohkem vaja, tegutsejad.

Teenete eest Suure-Jaani valla noorte õpetamisel otsustas vallavolikogu õpetaja Tiina Idla nimetada valla aukodanikuks. Aukodaniku tiitlit oli tulnud vallavanemale lisaks üle andma ka Suure-Jaani vallavolikogu esimees Arnold Pastak.

Õpetajate vastuvõtul tänas vallavanem Tõnu Aavasalu ka Viljandimaa Aasta Õpetaja tiitli pälvinuid. Suure-Jaani vallast said selle Tääksi Põhikooli õpetaja Marje Brauer ning Suure-Jaani Gümnaasiumi õpetaja Helle Saluveer.

Ehkki valla hariduspreemiaid anti sel korral välja viies kategoorias, väärib tunnustamist iga õpetaja, treener, kasvataja ja koolijuht, kes pühendunult oma ametit peab. Ja kuigi pärjatuks saavad vaid üksikud, on õpilase või kolleegi südames armastatuid ja hinnatuid hoopis enam. Vahel on sellise märkamise märgiks õpetaja lauale justkui pool-kogemata sattunud lilleõis või kaart, vahel pisikeses pihus üles sulanud komm.