Koolipäev kulges nagu iga teinegi, peamiseks erinevuseks ainult lühendatud koolitunnid. Noored õpetajad said proovida, mis tunne on seista klassi ees ja õpetada. Nii mõnigi tõdes peale rasket päeva, et tegelikult ei olegi see õpetaja amet nii kerge. Kuna sellel aastal on Abja koolis 33 abiturienti, siis pidid osad tunde andma kahekesi. Üldiselt olid õpilased meeldivad ja suhtusid õppetöösse tõsiselt. Sellel aastal oli antud õpetajatele võimalus siseneda klassidesse ja osaleda tunnis õpilasena. Noortes abiturientides tekitas see küll pisut ärevust ja pinget, kui samas mõistsime ka, et ega õpetajatöö ei ole lihtne ja tuleb valmistuda kõigeks.

Õpetajate kuuks seati koolis ülesse stend, kus olid õpetajate nooruspildid ilma nimedeta. Nende äratundmine tekitas noortes elevust ja samas ka segadust. Õppetundidele järgnes pidulik aktus aulas, kuhu oli kutsutud ka Abja koolis pensionile jäänud õpetajad. Õpilased esinesid pidulike etteastetega, esitati luuletusi ja lauldi. Meeldejäävamad neist olid õpetaja Karin Sepa juhendamisel jäljandatud katkend „Kevadest", kuhu oli kaasatud nii abituriente kui algklasside õpilasi. Pedagoogid olid selleks päevaks teinud regivärsilise laulu „Meie kooli ilus elu", kus esitati iga klassi kohta midagi iseloomuliku.

Aktusel ulatasid 12. klassi õpilased kooli praegustele ja endistele õpetajatele lilled. Aktusele järgnes pidulik kohvilaud õpetajatele ning abiturientidele. Abituriendid said avaldada tänu õpetajatele nende töö eest ning vahetada muljeid meeldejäävast päevast. Nii mõnigi 12. klassi õpilane tõdes, et peale seda päeva saab ta õpetajatest rohkem aru ning lubas olla noorematele eeskujuks. Õpetajate päev Abja gümnaasiumis oli asjalik ning meeldejääv!