Őpetajate päeva üritused jätkusid neljapäeval aktusega, kus direktori ametikohused anti pidulikult üle Ain Saluorgile.  Őpilasdirektor pidas kőne: ”Tänasel päeval tahan öelda kőigile őpetajatele, kui palju te meile, lastele, tähendate. Haridus on tähtis, sest mida rohkem me teame, seda paremini oskame teha valikuid tulevikus. Kuid te annate meile palju rohkem, kui koolihariduse,” rääkis Ain.  “Te näitate, kuidas őigesti käituda, milline tegu on mőistlik ja mis őiglane vői hea.”

Őpetajate-kasvatajate igapäevatöö rőőme ja muresid said tunda őpetajate päeva ürituse läbi viinud 9. klassi ja lisa-aasta klassi őpilased, kes sellega kenasti hakkama said. Päris őpetajatele toimus  meeleolukas kontsert, kus nii väikesed kui suured laululapsed esitasid imelisi ja hingepőhjani liigutavad laule.

Reede őhtupoolikul olid kooli töötajad kutsutud  őpetajate päeva puhul korraldatud pidulikule koosviibimisele Pőhjaka mőisa. Koosviibimisel ütles  kooli direktor Eevi Tüüna suured tänusőnad koos lilledega  kőikidele ning jagati tunnustust tublimatele ning staaţikamatele. Meened pälvisid Niina Pihelgas, Viivi Paimets, Elo Siska, Heili Rammo ja Hillar Kuusik.

Päinurme internaatkooli Aasta Őpetajaks 2010 valiti Maire Kaju - kunsti- ja tööőpetuse őpetaja  ning Aasta Kasvatajaks 2010 sai Veve Kallasaru – toimetuleku klasside rühma kasvataja.

Aasta Őpetaja on tunnustus oma tööd südamega tegevatele őpetajatele,” kirjeldas direktor őpetajatöö vastutust.

Aitäh 9. klassi ja lisa-aasta klassi őpilastele, klassijuhatajatele  ja kőigile korradajatele!  Jäi kőlama mőte, et őpetajate päevi vőiks rohkem olla :)