Aakre Algkool-Lasteaias anti õpetajatele tööst vaba päev ja tunde andsid vanema klassi õpilased. Õpetajad külastasid AHHAA keskust Tartus, kus proovisid mõneks ajaks end ümber kehastada pimedaks inimeseks ning tunda maailma kompimise ja teiste meelte abil. See oli väga õpetlik ja hea kogemus, sest enamus inimesi hakkab ju oma teisi meeli tunnetama paremini, kui üks meeltest, näiteks nägemine, on piiratud.

Ka Puka Keskkoolis anti õpetajatele pidupäevaks tööst vaba päev ja vanema klassi õpilased proovisid õpetaja „karmi“ ametit. Loodame, et see ei ehmatanud nii ära, et tulevikus õpetajaametit vältima hakatakse, kuid väärtuslik kogemus oli see siiski.

Õpetajatele pakuti sellel päeval aga õpilase kogemuse meenutamist ning toimus klassijuhatajatund, kus teadmisi hinnati viktoriini küsimuste vastuste põhjal. Kuidas läks ja mida keegi tundis, jääb nende endi teada. Teame vaid, et halastusest hindeid ei pandud.

Oma kehalisi võimeid pidid õpetajad võrdlema seekord noorte 12. klassi õpilaste-õpetajate Võimeteproovi võitja on tänaseni teadmata, aga teadagi võidab alati sport.

Pidupäeva lõpul olid kõik õpetajad palutud Puka rahvamajja pidulikule vastuvõtule. Vallavanem Heikki Kadaja tervitas ja õnnitles õpetajaid piduliku päeva puhul ja kinkis õpetajatele lilleõie. Eraldi äramärkimist vääris sel korral aasta õpetajaks valitud Puka Keskkooli õpetaja Eva Kosk (pildil õnnitleb teda vallavanem). Ühise laua taga kinnitati keha ja vahetati muljeid.

Päeva lõpetuseks esitas Margus Põldsepa juhendamisel rahvuslikus stiilis eri rahvaste muusikat Karksi-Nuia muusikakooli ansambel, kes oli just naasnud kontsertreisilt Rootsist. Noorte esinemine jättisväga hea ja veenva mulje.