Pärast pooletunnist bussisõitu teadsid vähesed 9. õ klassi õpilased, millises paigas oma päeva veedame. Kaua see saladus polnud, sest olime jõudnud Mukri rabasse. Seal ootas meid õpilane Toomas Tõnisson, kes oli jõudnud juba ka lõkke süüdata, et oleks, millel pärast looduses veedetud tundi söögipoolist valmistada.

Ilm soosis meid: päike paistis ja soojendas, jalutuskäik rabas oli äärmiselt mõnus ja värskendav, loodus väga ilus. Julgemad ronisid 14 meetri kõrguse vaatetorni otsa, teised uurisid taimi, mida rabas kohata võib. Õpilane Toomas Tõnisson osutas ka paigale, kus võib energiat ammutada, kui panna silmad kinni ning ennast veidi õõtsutama hakata. Osa prooviski seda ning lõkkeplatsile tagasi jõudes polnud kellegi olemusest märgata jõu ja särtsu puudumist.

Päev jätkus keha kinnitamisega: tublimad 9. õ klassi õpilased olid kaasa haaranud söögipoolist, mida kaaslastega jagati ning ühise laua taga nauditi, ei puudunud ka mõnusad vestlusteemad. Õige pea oli aga kell sealmaal, et tuli naasta koolimajja, kuna tunnid hakkasid lõppema.

Koolisaalis koguneti ühtsesse ringi, kus 9. õ klassi õpilastest said uuesti õpetajad, kes tundides edaspidi tarkust edastavad ning ka õpilastelt endilt seda ammutavad.

Tänavuse äärmiselt toreda, mõnusa ning värskendava õpetajate päeva korraldamise eest tuleb tänada 9. klassi õpilasi ning nende klassijuhatajat Sirje Zõbinat. Tema entusiasm terve päeva jooksul tegi kõigil meele rõõmsaks.