Päev algas sellega, et õpilasteks kehastunud õpetajad võeti vastu õhupallidega. See oli nii-öelda esialgseks väikeseks tervituseks. Seejärel peeti kaks tavapärast tundi, milleles järgnes aktus.

IX klass oli aktuse läbiviimise korralikult ette valmistanud, mistõttu kulges pidulik sündmus tõrgeteta. Andsime koolipere ees õpetajatele tunde ja juba siis saime aru, et amet pole kerge.

Õpetajad käitusid nii, nagu meie, õpilased, seda iga päev teeme. Selle hulka kuulusid läbisegi rääkimine, käe mitte tõstmine ja valede vastuste ütlemine. Õpetajad said üheksandike käest kingituseks mütsi, mis oli koostatud vastuste põhjal, mida õpetajad endast olid kirjutanud.

Kui aktus läbi, suundusid päris õpetajad „koosolekule". Õpilased jätkasid oma tavapärast koolipäeva, ainult õpetajateks olid IX klassi õpilased. Tunde andes saime aru, kui raske on õpetajatel oma tööd teha ja õpilasi korrale kutsuda.

Ma usun, et see päev oli kogu meie klassi jaoks mõnus kogemus. Sellel päeval saime oma klassi õpilastega veelgi lähedasemaks. Oli ka juhtumisi, mis jäävad vaid meie klassi "õpetajatetoa" seinte vahele.