Loksal on saanud traditsiooniks, et vähemalt kord aastas, õpetajatepäeval, saavad meie kooli, lasteaia ja muusikakooli õpetajad kokku. Sellel aastal toimus õpetajatele üritus Loksa ujulas. Ühiselt istutati koolimaja juurde tammepuu. Linnapea tänas tänukirjaga kõiki õpetajaid ja koolitöötajaid, kes aitasid suvel organiseerida Loksa kooli 145. aastapäeva tähistamist. Linnapea andis tänukirjad ja meened hea õpetajatöö eest 2012 a Harjumaa Aasta õpetajale Annely Villile, Loksa Lasteaia õpetaja Eha Žmenjale ning viiuli- ja muusikaõpetajale Riina Paartalule. Kuna üritus toimus ujulas, siis pidi ka kindlasti võistlusi korraldama. Iga kollektiiv saatis oma esindajad basseini. Auhinnaks oli karikas - „Parim pedagoogide võistkond 2012". Ülesanded ei olnud kergete killast, oli vaja ujuda nn nuudlitega, sukelduda basseini põhja rõngaste järele ning ujutada laevukesi. Karika võitis endale Loksa Gümnaasiumi võistkond (õpetajad Aarne Idavain ja Ulvi Moks), kes võitsid kolmest alast kaks. Tublid olid ka Loksa Lasteaia õpetajad Pille Paesüld ja Ebe Remmel ning Loksa Muusikakooli kombineeritud võistkond koosseisus Lauri Metus ja Rein Kane. Võistlused olid lõbusad! Kõigil õpetajatel oli võimalus ujuda ning nautida saunamõnusid. Ühiselt söödi pirukaid ning pidupäevatorti.

Ministeerium lubab järgmisel aastal õpetajatele palgatõusu, kuid elu kallineb kiiremini kui palk järele jõuab ning milline see palgatõus reaalselt olema saab, selgub alles lähikuudel. Kuid ainult rahaga ei saa mõõta õpetajate tööd. Õpetaja töö peab olema igati väärtustatud. Õpetajatöö on nii mitmekülgne, et kõrvaltvaataja ei oskagi tavaliselt näha kõiki selle ameti nüansse. Kõige väärtuslikum tänu on õpetajale tema õpilaste edusammud ning õnnestumised, olgu see siis väike vahva voolimistöö või hea koht aineolümpiaadil - hea õpetaja elab kaasa igale õpilase püüdlusele ja saavutusele.

Õpetajatele tahet ja tervist!

Suur tänu SA Loksa Kultuur tegusatele naistele ürituse organiseerimise eest, Loksa ujula personalile, kooli kokkadele ja MTÜ Sotsiaalse Adaptsiooni Keskuse meestele ja naistele.