Kõikidel õpilastel, kellele on väljastatud enne 1. detsembrit bussisõidu juunior-kiipkaart ning kelle mõlemad vanemad elavad Eesti Rahvastikuregistri andmetel Saue linnas ja üksikvanemaga õpilastel, jääb sõidusoodustus kehtima. Õpilastel, kellele on määratud eelnevalt erandkorras koolilõuna hinnavahe kompenseerimine, jääb ka sõidusoodustus kehtima erandkorras.

Õpilased, kelle üks vanematest ei ole Eesti Rahvastikuregistri andmetel Saue linna elanik, kaotavad sõiduõiguse bussiliinidel 190 ja 191 alates 1. detsembrist 2012.

Sõidusoodustust saab taotleda ka erandkorras

Juhul, kui õpilase vanemad ei kasvata last ühiselt ja on lahku läinud, võib linnavalitsus erandkorras lapsevanema põhjendatud avalduse alusel otsustada sõiduõiguse kehtivuse jätkumise. Vabas vormis kirjalik avaldus koos põhjendusega tuleb lapsevanemal esitada linnavalitsusele hiljemalt 22. novembriks 2012 või e-posti aadressil saue@saue.ee.

Tuleb valida bussi- või rongisõidu vahel

Õpilased, kellele on väljastatud enne 1. detsembrit nii bussi- kui elektrirongi sõidukaart, peavad hiljemalt 28. novembriks linnavalitsust teavitama (telefonil 6790 174 või e-posti aadressil heli.joon@saue.ee), millise transpordiliigiga alates 1. detsembrist kooli ja koolist koju sõidetakse.

Kui õpilane või tema esindaja ei ole teavitanud 28. novembriks transpordiliigi eelistust, kaotab väljastatud bussisõidu juunior-kiipkaart alates 1. detsembrist kehtivuse. Tasuta sõiduõigus jääb kehtima vaid elektrirongis. Alates 1. jaanuarist 2013 tuleb neil õpilastel esitada linnavalitsusele uus taotlus, kus nad saavad valida rongi- või bussisõidu vahel.

Kõikide teiste sõidusoodustused jäävad kehtima

Kõik Saue linna poolt enne 1. detsembrit väljastatud sõidusoodustused pensionäridele, üliõpilastele, paljulapselistele vanematele, töövõimetuspensionäridele ja represseeritutele jäävad sõitjatele kehtima ka pärast 1. detsembrit.

Alates 1. detsembrist saab sõidusoodustusi taotleda uue määruse alusel. Info telefonil 6790 174, heli.joon@saue.ee.