Rõõmu teeb see, et 1. klassis alustas kooliteed 13 õpilast, mis on selle sajandi suurim klass meie koolis, nagu ütles kooli avaaktusel ka vallavanem.

Koos lasteaiaga on Sillaotsa koolipere suuruseks 167 last ja kui juurde liita ka töötajad, siis on meid kokku üle 200.

Olulisemateks märksõnadeks sellel aastal on uus õppekava, õpiabi ja infotehnoloogia. Uuele õppekavale minnakse üle järk-järgult ning sel õppeaastal alustavad sellega 1., 4. ja 7. klass. Õpilaste õpiabi parandamiseks alustas sel õppeaastal tööd eripedagoog Evelin Saks, kelle tööpõld on suur ja lai. Ta hakkab tegema logopeeditööd lasteaias ja koolis ning lisaks on ta ka haridusliku erivajadusega õpilase õppe koordineerija. Haridusliku erivajadusega õpilase õppe koordineerija toetab ja juhendab õpetajat haridusliku erivajaduse väljaselgitamisel ning teeb ettepanekuid edaspidiseks pedagoogiliseks tööks. Samuti teeb ta koostöös õpetajate ja teiste tugispetsialistidega ettepanekud koolis pakutavate õpilase arengut toetavate meetmete rakendamiseks või täiendavate uuringute läbiviimiseks.

Infotehnoloogia rakendamine toimub kool i osas infotehnoloogiliste vahendite ja õppematerjalide loomise ja kasutamise kaudu õppetundides, lasteaias aga töötajate igapäevatöös. Ka lasteaia majja paigaldati IT-süsteem ja igas rühmatoas on nüüd võrku ühendatud arvu-tid. Õpetajatel on tegemist, et kõik vajalik arvutisse sisestada ja ka vanematega igapäe-vaselt suhelda. Iga uus asi vajab harjumist, seepärast varuge kannatust, kui kohe Teie kirjale ei vastata.

Kooli arvutiklassis on uued arvutid ja ka monitorid vahetati uuemate vastu. Infotehnoloogia valdkond areneb ja täiustub pidevalt, pannes ka õpetajat õppima ning selles vallas end edasi arendama. Seetõttu läbisid kooli õpetajad Tiigrihüppe jätkukoolituse ja on valmis oma teadmisi jagama. Kooli õpetajatest vahetus matemaatikaõpetaja. Toetame kahel käel nõu ja jõuga meile tööle asunud noori matemaatikuid, sest nende õpetajatee algus ei ole lihtne.

Esimest aastat koolis alustas ka 1.klassi klassijuhataja Margit Liias. Lasteaias toimus õpetajate vabadele kohtadele konkurss ja tööle asus 3 uut õpetajat: Marit Paas, Laimi Stallmeister ja Imbi Poom. Soovin vastupidamist ja rõõmu tööst neile kõigile!

FC Cool vs FC Wald kohtumine Sillaotsal, foto: P.-R. Raudsepp

FC Cool vs FC Wald kohtumine Sillaotsal. Foto: P.-R. Raudsepp

Renoveeritud sai ka lastaia metoodiline ruum. Nüüd on meil ilus ruum koosolekute pidamiseks ja ka õppevahendite paigutamiseks. Ruumikitsikus lasteaias aga on endiselt üheks suureks probleemiks. Jätkub pilliõpe ja ka teised traditsioonilised ringid koolis. Uue ringina alustab kord nädalas suusaring, õpetajaks Tartu suusaklubi kasvandik Laura Põldoja. Eelmisel õppeaastal ja suvevaheajal olid meie koolimaja ruumid tihti kasu-tusel laagrite ja muude ürituste läbi-viimiseks.

Augustis oli koolimaja lausa rahvusvahelise laagri päralt, mille osalejad jäid meie maja ja toitlustamisega väga rahule. Järgmisel, 2012/2013 õppeaastal, tahame õppeveeranditelt üle minna trimestritele, mis tähendab, et senise nelja kokkuvõtva veerandihinde asemel pannakse välja kolm kokkuvõtvat hinnet trimestri lõpus. Ehk siis esimene kokkuvõttev hinne pannakse välja 1. detsembriks, teine 1. märtsiks ja kolmas õppeaasta lõpus. Tunnistused antakse iga trimestri lõpus korraldataval pidulikul aktusel. Muudatus on vajalik eelkõige selleks, et tähtsustada kokkuvõtvat hinnet ja muuta koolielu rahulikumaks. Võrreldes senise süsteemiga peaks ära kaduma meeletu „hinnetejaht" ja ajapuudus veerandilõppudel. Vaheaegade ajad sellest ümberkorraldusest ei muutu.

Taaselustasime ka kooli ja valla vahelise jalgpallimatši traditsiooni. Üle kahe aasta toimus 15. septembril Sillaotsal jalgpalli-lahing, mille seekord võitis tasavägises mängus FC Wald 1:0. Teeme talv läbi trenni, et järgmisel aastal paremini läheks. Ootame kõiki vilistlasi ja endisi töötajaid osalema ka kooli 245. aastapäeval!

Soovin, et see õppeaasta tuleks rikas uute teadmiste, huvitavate kohtumiste ja hea koostöö poolest.