Viiepäevase õppereisi jooksul külastati innovaatiliste toodete ja teenustega tegeleva tehnoloogiafirmade kontserni 3M peakontorit, Hildeni tehast, Saksa riikliku kiirtee uurimise instituuti BAS ning intelligentsete transpordisüsteemide, infrastruktuuri järelevalve ja teemaksudega tegelevat organisatsiooni BNV Mobility.

Eestlastele pakkus huvi just ajutiste liiklusmärkide kasutamise ja tänavate markeerimise temaatika. Katselaborites nähtu aitab paremini aru saada liiklusmärkide ja tänavate markeerimisel kasutatavatest materjalidest, nende eri kategooriatest ning sellest, kuidas üks või teine liiklusmärk või materjal liikluses ja erinevates ilmaoludes toimib.

Väga positiivse mulje jättis Breda linn (Holland) ja see, kuidas infrastruktuur toetab keskkonnasäästlikke liikumisvahendeid ning kui sujuv võib olla ühe linna liikluskorraldus. Samuti avaldas muljet Breda linnas välja arendatud jalgrattaliikluse infrastruktuur.

Kogu grupi muljed olid väga head. Igas keskuses saadi teadmisi selle kohta, kuidas igapäevase tegevuse käigus liiklusohutust suurendada, alates ettevalmistusest kuni ehitustööde käigus liiklusmärkide kasutamiseni.

„Euroopa naabrus- ja partnerlusinstrumendi Eesti- Läti-Vene piiriülese koostöö programm 2007-2013 toetab rahaga ühiseid arendustegevusi regiooni konkurentsivõime parandamiseks, kasutades ära regiooni potentsiaali ja soodsat asukohta Euroopa Liidu ja Vene Föderatsiooni vahelisel ristteel. Programmi koduleht on www.estlatrus.eu."