Kes ei oleks kuulnud raadiost kaasakiskuvat orienteerumispäevakute reklaami, mida saadab linnulaul:kas oled tundnud, kuidas lõhnab männikäbi, kui pehme on sammalja muud ahvatlevat?  Et neid rõõme kogeda ja osaleda igamehe orienteerumispäevakul, tuleb vaid klikata www.paevakud.ee ja kogu info on kohal. Lääne-Virumaal korraldatakse suve kestel 15 orienteerumispäevakut. Need toimuvad maakonna erinevates paikades.  Igal osalejal on võimalus valida endale jõukohane rada ja läbida see kaardijärgi.  Aeg fikseeritakse elektrooniliselt ja tulemus läheb kirja vastavasse  võistlusklassi. 15-st päevakust läheb arvesse 8 paremat tulemust, mille põhjal kujuneb hooaja lõpuks üldjärjestus.

Heameel on nentida, et ligi 9 aastat tagasi külvatud seeme on hakanud vilja kandma ning Hariduse Seltsi poolt projekti rahadega soetatud SI pulgad (elektroonilise ajamõõtmise vahendid) on leidnud kasulikku rakendust. Tol ajal orienteerumisega tutvust teinud noortest on vähemalt kolm orienteerumisele oma sõrme andnud ning loodetavasti ei loobu sellest niipea.Viimasel paaril suvel on Viru-Nigulast hakanud päevakuid külastama juba nii palju huvilisi, et vahel on välja sõidetud koguni 4 autoga. Eestvedajateks on siin olnud naiskodukaitse naised, kes oma autodega noori metsa on sõidutanud. Käesoleva hooaja lõpuks kogunes mõnel osaluskordi nii palju, et üldarvestuses ka tulemus kirja saadi. Kokku käis kolmapäevakutel meie vallast  35 inimest, kes  startisid ühtekokku  159 korral, sealhulgas 9 tüdrukut 21 korda, 17 poissi said kamba peale kirja 73 starti. Agaramad poisid olid Remi-Reivo 12 ja Germo 10, Reimo 7 ja Janari 6korda. Renate ja Hanna-Liina käisid metsarõõmu nautimas 5 korda. 

Kaitseliidust oli regulaarne osaleja Andres (13), naiskodukaitsest Anu (12) ja Riive (8) koos allakirjutanuga (14). Lastevanematest on lisaks Heidile (7), kes seikles metsas juba eelmisel suvel, ala vastu huvi hakanud tundma ka Egle.

Päevakute külastuskordade arvult äratas Viru-Nigula Spordiklubi nime all startinud seltskond sel hooajal tähelepanu pikkade traditsioonidega orienteerumisklubide kõrval. Võib öelda, et iga viies nimi oliViru-Nigulast. Osaluskordade üldarvuga jäädi neile küll alla, aga  teist nii suurearvulist organisatsiooni päevakuil esindatud ei olnud.

Oma rajaklassi kokkuvõttes saavutasid Anu, Andres ja Ene kõik auhinnalised II kohad.

Harjutamise järel esinesid Virumaleva noorkotkaste laskeorienteerimise võistlusel tublilt Remi-Reivo ja Avo Karlis, kes mõlemad said oma vanusegrupis II koha ning esindasid malevat ka vabariiklikul laskeorienteerumisvõistlusel.

Kui möödunud hooaja lõpus pakkusime kooliõpilastele kehalise kasvatuse tundides võimalust kohalikus metsas veidi alaga tutvust teha, oli meil kasutada vaid maa-ameti kodulehelt välja trükitud kaart. Sel aastal tellis Viru-Nigula Hariduse Selts korraliku orienteerumiskaardi mõõdus 1:10000 Padaoru maastikukaitseala kohta. Esimesed treeningud on juba peetud. Jääb vaid loota, et seiklushuvilisi lisandub.

Orienteerumise ainsaks miinuseks on see, et võistlusmaastikud asuvad kaugel ja sinna jõudmiseks tuleb päris suur raha välja käia.  Suur tänu kaitseliidule, kes on leidnud võimaluse toetada noorte orienteerumisalast väljaõpet sõidukulude kompenseerimisega. Kui muidu esineb tänapäeval paljudes kohtades raha tuulde loopimist, siis selle tegevuse juures on iga kulutatud sent 100% täie ette antud. Need kogemused, mida noored iseseisval kaardilugemisel ja ka meeskonnatöös metsas saavad, tasuvad end hiljem kuhjaga tagasi.

Järgmisel hooajal toimub ka üks kolmapäevakutest 30. aprillil meie kodumaastikul. Kaardiga eelnevast tutvumisest oleks kohalikel orienteerujatel kindlasti palju tuge. Iseseisvaks metsas käimiseks ja enesearendamiseks võib kaarti kasutada igaüks, kes soovib.  Küsida Viru-Nigula Hariduse Seltsist, tel 53305730.

Põnevaid  rajaleidmisi nii kodu- kui võõras metsas järgmisel hooajal.