Sügisel alustasime hoogsalt õppe-ja kasvatustöö ning folklooriga tutvumisega. Õppisime liiklema lasteaia territooriumil ja ka väljaspool seda. Otsisime kiirrännakul ümbritsevast loodusest saabuvat sügist, sama tegime ka talvel, kevadel ja suvel.

Mihklipäeval kutsusime külla Tornimäe lasteaia ning lustisime koos Orissaare spordihoones.

Muusikapäeval toimus saalis kontsert, kus meile esinesid muusikakooli lapsed. Lõikuspeod koos leivanädala lõpetamisega toimusid rühmades ja koos vaatasime Mängude toas filmi leiva küpsetamisest.

Väga vahvad olid isadepäeva peod. Suured mehed voolisid, meisterdasid ja esinesid näidendiga ”Hunt ja seitse kitsetalle”. Peamine oli, et sel õhtul mängisid, tantsisid ja tegutsesid isad koos lastega.

Põnev oli mardi- ja kadripäeva tähistamine. Toimus kadrikarneval ja lapsed võisid riietada end lemmiktegelasteks. Karnevalil oli nõidu, printsesse, lõvisid, mereröövleid jpt.

Jõuluootus on lasteaias alati kõige suurem. Koos päkapikkude ootusega tõime alevi kuuse juurest jõulutule lasteaeda. Igal advendihommikul oli saalis küünla süütamine ja laulmine. Lõpuks tuli päkapikk ja tõi kõikidesse rühmadesse mänguasju.

Uuel aastal alustasime uue hooga: saatsime pidulikult ära kuusepuu ja tänu lumerohkele talvele ehitasime lumelinna. Lumeskulptuure aitasid teha Orissaare gümnaasiumi õpilased ja õpetajad ning lapsevanemad. Suur aitäh kõigile! Pidulik lumelinna avamine toimus õhtuhämaruses koos küünlavalgusega ja mängulusti jätkus seal kevadeni.

Küünlapäeval toimus lasteaia saalis pärimushommik, kus vesteldi päeva kommetest, mängiti ja tantsiti. Veebruaris tuli külla esimene klass (100 päeva koolis),väga mõnus ja siiras oli kohtumine oma väikeste vilistlastega. Koos lasteaiasõpradega mängiti saalis ja rühmas.

Sõbranädalal käisid lapsed kogu majas vabalt teistes rühmades mängimas. Nädal lõppes saalis luulehommikuga, kus lapsed lugesid üksteisele luuletusi.

Eesti Vabariigi aastapäeval esinesid kõik lasteaia lapsed täispika kontsertiga.

Märtsikuu kulus laulude õppimisele igakevadiseks Lasteaia Laululinnuks. Ühtlasi said kaks vanemat rühma selgeks ka näidendi, mida sõpradele esitati.

Aprillis toimus kultuurimajas suur kontsert, kus lavale astus 31 laululindu. Lasteaia sünnipäeval valmistasid lapsed koos emade-vanaemadega ise tordid.

Maikuus toimusid rühmades südamlikud emadepäeva kontserdid. Lasteaia õppeaasta lõpetasid tutipidu koos sõpradega, öödisko, ekskursioon Kuressaarde ning lõpuks koolieelse rühma lõpupidu.

Käes on suveaeg ja ka meie puhkame: lastead on puhkusel 21.juunist 16.augustini.Tore on see, et lapsi jätkub

– rühmanimekirjad on sügiseks täis. Päikselist suve ja kohtume augustis!