Projekti muudatus tehti 2012. aastal. Projekti rahastab EV Haridusministeeriumi SA Innove "Elukeskkonna arendamise rakenduskava" prioriteetse suuna "Hariduse infrastruktuuri arendamine" Euroopa Regionaalarengu Fondi meetmetest "Avatud Noortekeskuste, teavitamis- ja nõustamiskeskuste ning huvikoolide infrastruktuuri kaasajastamine".

Uue noortekeskuse projekti koostas Kuressaare Kommunaalprojekt OÜ, ehitushanke võitis AS EBC Ehitus Kuressaarest, ehitusjärelevalvet tegi Ösel Consulting OÜ. Uue projektlahendusega kasvas hoone maht tunduvalt. Noortekeskuse esimesel korrusel on hoone juhataja töökabinet, avar ja ruumikas poiste käsitöö ja tehnika töötuba, käsitöö ja tehnika hoiuruum, kaunite kunstide ruum, invanõuetele vastav tualett, koristaja ruum ja soojussõlm.

Teisel korrusel on arvutiringi ja seminariruum, vabaaja ürituste ruum, pilliruum, helisalvestuse ruum, solistiruum, puhkeruum ja tualettruumid koos pesemisvõimalusega.

Katusekorrusele on paigaldatud ventilatsiooniagregaat ja osa insenerisüsteemide torustikke. Uus hoone vastab kõikidele ehitus- ja ohutusnõuetele.

Hoone seinad on kivist, vahelaed raudbetoonpaneelidest, majal on suured aknad ja ruumides on hea loomulik valgus. Hoone kõik konstruktsioonid ja viimistlusmaterjalid vastavad kehtivatele tuleohutuse, energiatõhususe ja ehitusnormidele. Hoonest on hädaohukorra puhul mitmed väljapääsud, teiselt korruselt on võimalik ohu korral väljuda välise keerdtrepi kaudu.

Trepikojas on paigaldatud spetsiaalne tõstuk, mis aitab ratastoolis või liikumispuudega inimese teisele korrusele ja tagasi.

Maja värvilahendus on särtsakas, julge ja noortepärane. Aprillis 2013 alustati vana hoone lammutamise ja ehitustöödega. Juulikuus sai uue maja katuselt maha võetud sümboolne pärg ja "majavaimuga" loodud sõbralikud suhted suupistelaua taga.

Novembrikuu lõpus andis ehitaja valmis noortekeskuse tellijale üle.

Mul on hea meel, et mitmed hoonega seotud ehitustööd (välistrassid) on tehtud Orissaare oma töömeeste kätega.

Väga põhjalikku tööd hoone projektide ettevalmistamisel, riigihangete läbiviimisel ja jooksvate probleemide lahendamisel tegi Orissaare valla ehitusnõunik Martin Käärid.

Koostöö kõikide osapoolte vahel oli sõbralik ja konstruktiivne. Jõudu valla-, kooli- ja noortekeskuse töötajatele uue hoone sisustamisel ja sisulise töö käivitamisel.