Pärast Neeme Metsa loitsu toel riigilipu heiskamist suunduti staadionile, kus Kaire Nurja juhtimisel alustati saapaviskevõistlust. Talvel viis Kaire läbi analoogse vildiviskamise spordihoones, nii et asi on tal käpas. Meistrisaapa võitsid Milvi Viss ja Herman Vesiaid ning ega Läti sõbradki diplomiteta jäänud. Kui kõva paduvihm natukenegi oodanud oleks, võinuks tulemused paremad (saabas, reo, läks libedaks) ja osavõtt arvukamgi olla, sest huvilisi oli.

Jõukohane ala see ju kõigile. Õnneks saime vihma eest staadionile püstitatud telgi alla varjule pageda ning sealt lükati ka individuaalpetank veerema: kes „emapallile" kolmel katsel metallkuuli kõige lähemale sai, see oligi võitja. Seekord Maie Tang ja Ants Tappel. Kohtunikuna tegutsenud Milvi Viss pidi kahel korral kodus riideid vahetamas käima, sest nagu ta ise väljendas: „Olin aluspüksteni läbimärg."

Nüüd kuluski marjaks ära kausike kuuma suppi. Nimelt ilmus väljakuulutatud kalasupivõistluse ajaks lauale viis pott i erimaitseliste suppidega ning need maitsesid koos koduleivaga imehästi. Võitjaks hääletati Taimi Truumehe ja teiste OG kokkade koorene kalasupp, mis kiirelt otsa sai, aga Ants Tappeli ehtsat uhhaad jätkus veel kontserdi pealtvaatajatelegi, sest seda oli ikka mehine potitäis. Lisaks eelmainitutele osalesid veel Valli Memmed Kavandist, Valge Varese trahter ja baar Teine Kodu. Aitäh kõigile supikeetjatele!

Te olete palutud osalema ka aasta pärast, sest kalasupivõistlusest võiks saada selle ürituse hitt .

Vahepeal toimetati Pritsukas Ulvi Aeru käe all seebiviltimist, mille osalised hiljem suurepäraseks käsitööideeks tunnistasid. Kahe euro eest nägus vilditud seep koju või kellelegi kingituseks - pole paha!

Pärast väikest puhkust jätkati kontserdiga spordihoones (hea ilma korral toimunuks see Illikul), mille kava pani kokku ja ise ka juhatas Anu Viljaste. Kontsert algas pereansambli Nõu (8-aastane Karolina ema Merilini ja isa Martt iga) lustliku ett eastega, armsalt jätkasid 4-aastane Maarja-Liis ja 5-aastane Anett e Nurja ning 10-aastane Iris Kallas. Siis läks järg Gibule naisansambli, Tornimäe Vokiratt a ja Orissaare Ehaviiru kätt e. Peole trügis ka üks hull kepikõndij a, aga kontserti ta õnneks rikkuda ei suutnud.

Kõik esinejad said sooja aplausi osaliseks, sest lusti ja rõõmuga tehtu mõjub alati nakatavalt. Pidu päädis tantsuga, saatjaks ansambel Anna Minna Kuressaarest ning rõõmsameelsed eakad ei jätnud juhust kasutamata. 2012. aasta on kuulutatud aktiivsena vananemise ja põlvkondadevahelise solidaarsuse aastaks ning seda vaimu eakate päev tõeliselt ka kandis. Kasvõi sellega, et idee autor - MTÜ Orissaare Tugikeskuse juht Maaja Vabrit kaasas üritusse nii vanu kui noori, profe kui mitt eprofe, tähtsaimaks osutus hea tahe. Sellega suutis ta kogukonna ühtsustunnet kasvatada ja selle eest suur aitäh! Eriline tänu Märt Sõbrale, kes MTÜ-le alati oma bussiga abiks tuleb; Rait Goidinile, kes samuti, kui vaja, käed külge lööb; Andla Rüütlile, kes aitas teha reklaamid ja tänukirjad; Marju Müürile, kes küpsetas maheleivad ja tatraküpsised nii müümiseks, söömiseks kui auhindadeks; Igor Raadelile, kes sätt is nagu alati võimendid paika. Teised said juba eelnevalt nimetatud.

Ja lõpetuseks - vanemad, suhtuge alati hästi oma lastesse, sest ärge unustage, nemad valivad teile vanadekodu. Kohtumiseni järgmisel aastal!