Vahepeal on mul tunne, et ametist lahti saanud endine Türi vallavolikogu esimees ja vallavanem tuleks saata koolitusele, kus õpitakse väärikat kaotamist.

Ega keegi saa muidugi keelata küsimast ühte ja sama küsimust mitu korda. Nii on opositsiooni langenud sotsid vihased Jaan Arvola peale, kelle vastutustunne ja hoolimine valla arengust andis muutusteks otsustava tõuke. Ikka ja jälle küsitakse ja uuritakse, kas Jaan Arvolal on ikka õigus Türi vallavolikogu liige olla. Unustatakse ära, et Riigikohus on lausa mitmes lahendis väga üheselt öelnud, et inimese püsivaks elukohaks loetakse see koht, mis on kirjas rahvastikuregistris.

Riigikohtu tõlgendus on lõplik ja kuni seadust ei ole muudetud, ei olegi millestki rääkida.

Unustatakse ära, et 106 türilast on Jaani toetanud ja mõne mehe toetus jäi sest numbrist lausa kaks kord väiksemaks. Unustatakse ära, et Türi vallavolikogu enamus on soovinud valla elu seisakust välja tõmmata ja kiiremale arengule suunata.

Vaevalt, et nõukogude ajal lasteaias kaotamist õpetati ning kahjuks ei ole vist elu ka seda õpetust andnud. Nii vaevlevadki sotsid võimu kaotamise valus ja iga uue vallavõimu positiivne samm muudab nende olukorra raskemaks. Reformierakonna ja IRL-i loodud uus võimukoalitsioon on juba suutnud mitmeid asju teha teistmoodi ja inimestele see meeldib. Väga erinevad inimesed peavad praegust võimu näoga inimeste poole seisvaks, uuendusmeelseks, positiivseks.

Türi arengu leppe punkte üha täidetakse. Toon vaid paar näidet. Tunduvalt on parandatud sidet valla ettevõtjatega. Üks ümarlaud toimus kevadel ja teine järgmisel kuul ees ootamas, et ettevõtete arengut takistavad mured võimalikult kiiresti vallamajja jõuaks ja lahenduse leiaks.

Puuetega inimeste jaoks vajalik sõiduriist ehk Türi Rotary klubi toetusel soetatud invabuss läheb vahetusse. Uue soetamiseks on hange korraldatud ning juba septembris saavad türilased kasutada kvaliteetset invabussi teenust. Märkimisväärne seegi, et kui eelmise bussi soetusel pani õla alla Rotary klubi, siis nüüd on Eesti riigi tugi taga. Türi valla maksumaksjate raha kulub vähem.

Türi vald teostas haridusreformi, mis on igati tunnustamist väärt, olenemata poliitikute maailmavaatest. Nüüd aga tuleb muutuva seadusandluse tingimustes edasi pingutada, et kahanev õpilaste arv ei kahjustaks Türi võimet gümnaasiumiharidust andvat kooli pidada. Gümnaasiume on Järvamaal jätkuvalt tunduvalt rohkem kui sinna minevaid õpilasi. Heas mõttes pingestavad veelgi olukorda Järvamaa kutsehariduskeskuse väga kvaliteetsed õpitingimused, sh gümnaasiumi tasemel õppeks. Haridusvaldkond vajab koostööst ja ühisest mõtlemisest sündivaid lahendusi, mis seavad esiplaanile lapse huvid saada kvaliteetset haridust.

Kogukond vajab vähem isiklikku kaotusekibedust ja rohkem avalikest huvidest kantud koostöövaimu. Soovin edu ja jõudu Türi vallale!