Kuna sellel aastal oli konverentsi keskmeks turismiettevõtlus, siis oli ka enamik ettekandeid turismiteemaga haakuvad.  SA Otepää Turism juhataja Margo Krüünvald rääkis turismist üldiselt ja Otepää turismipiirkonnast ning selle eripärast, sellest, kuidas eristuda ja olla atraktiivne, rääkis TÜ majandusteaduskonna turunduse õppetooli juhataja, dotsent Andres Kuusik. Oma kogemusest restorani loomisel andis ülevaate Tarmmuri talu peremees Erki Saar, Tartu Maratoni korraldamise võlust ja valust ning mida see kohalikele tähendab, rääkis maratoni korraldaja Indrek Kelk.  Peale lõunat tuli juttu õpilasfirmade loomisest õpilasfirma juhendaja Margus Meki ettekandel. Seejärel rääkisid Ene-Mall Vernik-Tuubel ja Peeter Kangur Kappermäe Seltsi tegemistest ning seltsi poolt läbiviidavast maalilaagrist. Konverentsi lõpetas auto24 Rally Estonia ühe peakorraldaja Urmo Aava ettekanne suurüritusest ja selle mõjust piirkonnale.

Konverentsil oli üles seatud Kappermäe Seltsi maalilaagris maalitud pildid, kust iga ettekande tegija sai valida endale meelepärase pildi.

Otepää ettevõtluskonverentsi peeti juba neljandat korda. Konverentsi korraldas Otepää vald koostöös Otepää Gümnaasiumiga, modereeris vallavanem Merlin Müür.

Ettevõtlusauhind 2013

Tootmisettevõte: Otepää Lihatööstus Edgar OÜ   Maie Niit
Otepää Lihatööstus EDGAR alustas tootmist 7. aprillil 1992. aastal. Firmajuht Maie Niit on lühikese ajaga rajanud ajakohase väiketööstuse, mis täna annab tööd kolmekümnele inimesele. Ettevõtte plaanid on seotud Otepää spordi- ja turismipiirkonnaga, puhkajatele ja kohalikele soovitakse pakkuda kohalikku värsket ja omanäolist lihatoodangut. Otepää kesklinnas asub Edgari esinduskauplus ja trahter-külalistemaja. Tööstuses valmib päevas keskmiselt 2 tonni lihatooteid. Otepää Lihatööstus Edgar on Eesti Lihatöötlejate Assotsiatsiooni (ELA) liige ja kasutab oma toodetel AUS KAUP märki, mis tähendab, et tema tooted ei sisalda kondilihamassi. Otepää Lihatööstuse hõrgud saadused on müügil Tartumaa, Võrumaa, Valgamaa, Põlvamaa, Pärnumaa ja Tallinna kauplustes.

Meelelahutusettevõte: Oti pubi Kame Klubi OÜ/ Oti pubi  Raivo Kalda, Siim Kalda
1993. aastal registreeritud Kame Klubi OÜ kaubamärkideks on Oti pubi ja ööklubi Comeback.   Oti pubi avati 2001. aastal ja see on tuntust kogunud mitte ainult Eestis, vaid ka väljaspool riigipiire. Kauni ümbruse eest pälvis Oti pubi sellel aastal Valga maakonna kauni kodu tiitli ja presidendi tunnustuse.  Pubi külastavad nii välisturisid, kui ka kohalikud elanikud ning viimasel ajal on pubi tänu juurde ehitatud laste mänguväljakule muutunud ka peredele kooskäimise kohaks. Suvel saab seal nautida kaunist Otepää loodust, talvel aga kogunevad suusaspordi huvilised pubisse ühiselt oma lemmikutele kaasa elama.

Teenindusettevõte: Marvest OÜ/Juhatuse liige Allan Edesi
Tõenäoliselt teab iga otepäälane, kellel on auto, Marvest OÜ-d. Marvest OÜ loodi 2002. aastal, ent FIE-na on Allan Edesi tegutsenud alates 1996 aastast alates. Ettevõtte põhitegevuseks on autoremont, autohooldus ja kõrvaltegevusena ka kinnisvaraga tegelemine - ehk ruumide rentimine teistele ettevõtele. Ettevõte omanik on öelnud, et kuigi algusaastad olid kehvemad, siis tänaseks on ettevõttel nii palju tööd, et ei jõua enam ära tehagi. Praegu töötab Marvest OÜ-s kolm inimest. Marvest OÜ näol on tegemist väikese, ent jätkusuutliku ettevõttega. 

Rohkem pilte leiad SIIT.