Ümarlauale on kutsutud Valga maakonnast Otepää, Sangaste, Puka, Palupera, Põlvamaalt Valgjärve, Kanepi, Võrumaalt Urvaste, Tartumaalt Rõngu vallavolikogude esimehed ja vallavanemad. Päevakavas on arutelud ühise info- ja kommunikatsioonipoliitika loomisest, ühised turismi-kultuuri ja sporditegevused ja sündmused. Lisaks sellele vaadatakse üle ühised puutepunktid haridus- ja sotsiaalpoliitikas, ning transpordipoliitikas. Ümarlaua lõpetab Otepää vallavolikogu esimehe ja vallavanema vastuvõtt naaberomavalitsuste juhtidele.

Otepää vald on ka varem arutlenud haldusterritoriaalsetel teemadel - 2009. aastal toimusid mitmed seminarid regionaalministri Siim-Valmar Kiisleri osavõtul koos naabervaldade juhtidega ühinemise teemadel. 2011.aastal tegid Otepää, Puka, Palupera ja Sangaste vald koostööprojekti „Otepää koostööpiirkonna loomine", mille eesmärgiks oli nelja valla halduskoostöö rakendamine läbi ühisametnike ja ühisteenuste loomise. Koostööpiirkondade analüüsi ja rakenduskava koostas OÜ Geomedia.

Otepää linn ja Pühajärve vald ühinesid 1999. aastal, olles sellega ühed esimesed Eestis.

Päevakava 06.02.2014

Kell 13.00 tervitussõnavõtud Otepää Raekoja III korruse saalis
Kell 13.15 - 17.00 ümarlaud erinevatel teemadel:

1.      Ühise info- ja kommunikatsioonipoliitika loomine

2.      Ühised turismi-kultuuri ja sporditegevused ja sündmused

3.      Ühine ettevõtluspoliitika

4.      Turvalisuse ja korrakaitseküsimused Otepää piirkonnas

Kell 14.45 - 15.15 kohvipaus

5.      Haridus- ja sotsiaalpoliitika (olemasolevate haridus- ja sotsiaalrajatiste kaardistamine - gümnaasiumid ja põhikoolid, hooldekeskused ja tervisekeskused).

6.      Transpordipoliitika (üldine ühistransport ja koolibussiliinid).

7.      Võimalik koostöömemorandumi läbivaatamine ja vajadusel selle allkirjastamine  ning vajadusel ka töögruppide moodustamine.

Kell 17.00 - 18.00 Otepää vallavolikogu esimehe ja vallavanema vastuvõtt