Saunamaratonist osavõtjad valivad ka sellel aastal oma lemmiksauna ning kolm parimat sauna saavad üllatusauhinnad. Saunaomanikud ise on ka välja pannud erinevaid auhindu.

Eelmisel aastal tunnistasid saunaliselt üksmeelselt parimaks saunaks Sokka suitsusauna.
Sauna peremees Urvel Laev sõnas, et Saunamaratoni ajal võisteldakse  küll aja peale, kuid võistlejaid ise on öelnud, et saun on siiski nautimiseks.
„Suitsusauna külastades võib küll juhtuda nii, et puhtamana minnakse sisse ja mustemana tullakse välja, kuid hinge saab kindlasti puhtamaks ja vaimu virgeks," kinnitas Urvel Laev. "Kui tunneme end tihti tuima ja elutuna, siis saunas on seda imelihtne muuta - kuum leil, jääauk ja tagasi lavale- kosutab ja karastab!"

Saunamaratoni start antakse Pühajärve Spa&Puhkekeskusest (Aedlinn, Pühajärve küla) kell 12.00-13.00, finiš avatud samas kohas kuni 18.00. Võistkond on 4-liikmeline. Kes soovib, võib võistelda ka üksinda. Võistkond saab stardipaigas saunade orienteerumiskaardi ja võistlusjuhendi. Kõigil
võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt 3 minutit. Sauna sisenedes annab iga võistkond saunaomanikule saunakaardi, millele saunast lahkudest annab saunaomanik tõenduse saunas viibimise kohta. Lisaboonust (aja vähendamine) annab saunalistele jääaukude, kümblustünnide ja muu saunaomanike poolt välja pakutud atraktsioonides ja meelelahutuses
osalemine. Lühima ajaga enim arvu saunu läbinud võistkond või üksikvõistleja on võitja. Finišisse jõudes tagastatakse saunakaart, et välja selgitada võitjad.

Autasustamine ja ühine koosviibimine koos saunaomanikega toimub 12.02.2012 kell 18.30 Pühajärve Pubis.

Korraldab: Otepää Kultuurikeskus, Pühajärve Spa&Puhkekeskus ja Otepää saunaomanikud. Toetab Otepää Vallavalitsus. Saunamaraton toimub üle-eestilise kultuurikoostöö ja võrgustiku „Euroopa kultuurilinnad Eestis" raames. Võistkonna registreerimine toimub kohapeal, saab ka eelnevalt registreerida. Võistkondade eelregistreerimine kuni 9.veebruarini e-posti aadressil: