Otepää valla Aasta ema Merike Roop on Otepää Muusikakooli direktor. Merike on üles kasvatanud kolm tublit last, ta on väga kohusetundlik ja töökas naine, kes annab oma käitumisega eeskuju õpilastele muusikakoolis ja kodus lastele.

Merikese „teine elu" möödub Otepää Muusikakoolis. Ta on pühendunud pedagoog, kelle käe all on õppinud terve põlvkond õpilasi, kes on saavutanud vabariigis häid tulemusi. Näiteks sel õppeaastal võtsid kaks tema õpilast osa vabariiklikust akordionistide konkursist, kus Maris Turb saavutas neljanda koha ja Vivian Mitt seitsmenda koha. Merike esineb koos õpilastega Otepääl Keskkonnaameti poolt korraldatud loodusõhtutel, kohvikrestoranis l.u.m.i toimuvatel kultuuriõhtutel, valla üritustel jne. Seda kõike selleks, et anda oma õpilastele praktilise pillimängu kogemust ja kasvatada neist häid muusikuid. Merike on mänginud ka ise muusikakooli rahvamuusikaansamblis, kellega koos on mängimas käidus Saksamaal.

Aasta ema nominent Maie Eensalu töötab Pühajärve Põhikooli klassiõpetajana. Tal on kaks last ja neli lapselast. Kolleegina on Maie sõbralik, hooliv, abivalmis, töökas ja usaldusväärne. Oma lastele ja lastelastele on ta suurepärane eeskuju. Maie on hooliv oma lähikondlaste suhtes, ta hoolitseb päevast-päeva oma pimeda ämma eest. Aasta ema nominent Eike Jodsche on praegu lapsehoolduspuhkusel.

Ametilt on ta Pühajärve Puhkekodu administraator. Tal on kolm last, kellest noorim sündis tänavu. Eike on Otepää Naisseltsi käsitööringi hingeks ja eestvedajaks, ta õpib TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias rahvuslikku tekstiili.

Aasta ema nominent Marika Paavo töötab Otepää Gümnaasiumis eesti keele õpetajana. Tal on kolm last ja viis lapselast. Ta on üle 35 aasta olnud teiseks emaks paljudele Otepää Gümnaasiumi õpilastele.

Teda on kahel korral tunnustatud Aasta õpetaja tiitliga. Ta juhendab gümnaasiumiastmes meediaklassi, mille õpilased on mitmel korral üleriigiliselt silma paistnud ja võitnud auhindu. Lisaks sellele on Marika aastaid juhendanud kooliteatrit. Tema tegevus on märkimisväärselt mõjutanud Otepää Gümnaasiumi õpilaste kujunemist. Aasta ema nominent Rita Pärnik on Otepää Vallavalitsuses koduhooldustöötaja. Tal on kolm last.

Rita on väga aktiivne kodanik, ta on Naiskodukaitse Otepää jaoskonna aktiivne liige ja naiskodukaitse „maaletooja", tegeleb heategevusega ning vabatahtliku töö edendamisega. Igapäevaselt teeb ta tänuväärset koduhooldustööd Otepää eakatega. Emadepäeva kontserdil saavad sünnikirjad ka uued vallakodanikud (5 tüdrukut ja 7 poissi), kes on sündinud ajavahemikul 01.10.2013-31.03.2014. Lisaks sünnikirjale saavad lapsed mälestuseks fotoalbumi, lasteraamatu ja MTÜ Karukäpa poolt kootud papud.

Kontserdil esinevad: Margit Tali, Otepää väikesed laululapsed (juhendajad Meeli Rammul, Airi Liiva, Helis Teearu), Otepää Gümnaasiumi õpilased (juh. Merlin Jalajas, Marika Paavo). Kontserdi korraldab Otepää Naisselts ja Otepää Gümnaasium koostöös Otepää Vallavalitsusega.